Първият кросоувър на Jaguar F-Pace излезе преди 4,5 години и

...
Първият кросоувър на Jaguar F-Pace излезе преди 4,5 години и
Коментари Харесай

Jaguar обнови най-успешния си модел

Първият кросоувър на Jaguar F-Pace излезе преди 4,5 години и към този момент е във втората половина на виталния си цикъл. Въпреки сполучливото си показване на пазара (на модела се падат към 1/3 от продажбите на английската марка) разумно се стигна до неговото възобновяване, което е много съществено.
Промените в дизайна не са чак толкоз доста, само че въпреки всичко се виждат ясно. Обновеният F-Pace получава нови челен похлупак и ризница, както и осъвременена решетка на радиатора. Предните и задните светлини също са разнообразни, като към този момент се светодиодни. Бронята откъм гърба също е нова, като тя се трансформира според от равнището на съоръжение на модела.


 Jaguar и Land Rover приготвят супер рискови всъдеходи Jaguar и Land Rover приготвят супер рискови всъдеходи
Подразделението Special Vehicles Operation на компанията Jaguar Land Rover създава рискови версии на два от кросоувърите в гамата...
Интериорът обаче е изцяло променен, като остарелият мултимедиен-комплекс отива в историята. Неговото място заема изцяло новата система Pivi Pro с 11,4-инчов екран. Тя разполага с обособен източник на зареждане, тъй че може да работи, даже когато моторът не е включен.
Освен това, Pivi Pro предлага технология за възобновяване на софтуера от разстояние. Тя разполага и с две SIM-карти, с цел да обезпечи работа на двата LTE-модема. Също по този начин може да се включат два смарт телефона едновременно, употребявайки протокола Bluetooth. Системата работи с Android Auto и Apple CarPlay. Обновеният F-Pace получава и нов 12-инчов приборен панел.


Като цяло салонът на първия кросоувър на Jaguar е изменен, като с изключение на нов приборен панел има друг блок на климатичната система (същият като на електрическия I-Pace), нов волан и джойстик на лоста за скоростите, който заменя досегашната шайба.
Седалките към този момент са с функционалност за масажа, както и със зони за нагряване и изстудяване. Климатичната система има йонизатор на въздуха с технология Nanoe и салонен филтър PM2.5, който улавя частици по-малки от 2,5 микрона. Добавена е и система за интензивно подтискане на шума.
 Изненадващо наличен: E-Pace - вторият SUV на Jaguar (тест-драйв) Изненадващо наличен: E-Pace - вторият SUV на Jaguar (тест-драйв)
Десетилетия наред марката Jaguar е знак на първокласните динамични седани и спортните мощни купета и кабриолети. През последните години...
Променени са и моторите на модела, като от гамата отпадат разновидностите с механични скорости и задно предаване. За кросоувъра ще се оферират задвижване на четирите колела и 8-степенна автоматизирана скоростна кутия, а гамата мотори включва само мотори от фамилията Ingenium на Jaguar.


Турбодизеловия мотор с с размер 2,0 литра и 4 цилиндъра към този момент се предлага единствено в две версии – със 163 и 204 к.с. От двете бензинови модификации (250 и 300 к.с.) остава единствено по-слабата, само че пък в гамата влизат редови 6-цилиндрови мотори с размер 3,0 литра, които до момента се поставяха на моделите на Land Rover и Range Rover. Бензиновият има две версии на мощ – 340 и 400 к.с., а дизеловият развива 300 к.с.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР