Първият кръг от преговори за нормализиране на отношенията между КНДР

...
Първият кръг от преговори за нормализиране на отношенията между КНДР
Коментари Харесай

Започнаха преговорите между Сеул и Пхенян в демилитаризираната зона

Първият кръг от договаряния за нормализиране на връзките сред КНДР и Южна Корея към този момент стартира в общата зона за сигурност край разграничителната линия в Панмунджом.

Малко след началото представител на Министерството на обединяването на Република Корея разгласи, че страната му е предложила на Северна Корея да даде на разграничените от границата фамилии да се съберат по случай Лунната нова година (Солал), която се отбелязва на 16 февруари и съответствува с провеждането на Зимните олимпийски игри в Пьончан. Въпросът е един от най-емоционалните последствия от Корейската война и единодушието от страна на КНДР ще се смята за огромна крачка напред към стоплянето на връзките сред двете Кореи, осведоми.

От южнокорейското ведомство разкриха още, че по време на договарянията Южна Корея е отправила и искане за провеждането на договаряния сред представители на въоръжените сили на двете страни. Това би трябвало да спомогне за деескалацията на напрежението на Корейския полуостров.

По главната тематика на диалозите – присъединяване на севернокорейска делегация на идните Зимни олимпийски игри, стана ясно, че КНДР е склонила да изпрати делегация на високо ниво, включваща представители на Националния олимпийски комитет, спортисти, поддръжници, актьори, наблюдаващи, демонстрационен екип по таекуондо и публицисти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР