Първият кръг от преговори за нормализиране на отношенията между КНДР

...
Първият кръг от преговори за нормализиране на отношенията между КНДР
Коментари Харесай

Започнаха първите официални преговори между Северна и Южна Корея


Първият кръг от договаряния за нормализиране на връзките сред КНДР и Южна Корея към този момент стартира в общата зона за сигурност край разграничителната линия в Панмунджом.

Както бе обявено по-рано срещата сред двете воюващи страни съседки е първата от декември 2015 година и нейна съществена тематика ще бъде присъединяване на севернокорейските спортисти в Зимните олимпийски игри през 2018 година Пьончан.

И двете делегации ще се състоят от пет индивида. Южнокорейската ще бъде предвождана от министъра на обединяването Чо Мьон Гьон, а севернокорейската – от ръководителя на Комитета по мирното обединяване на Корея Ри Сон Гуон.

БГНЕС напомня, че до срещата в граничното населено място, където е подписано и примирието след Корейската война (1950-53). се стигна след новогодишното послание на севернокорейският водач Ким Чен Ун. В него разгласи, че е наредил да се основат всички нужни условия за възстановяване на връзките с Република Корея и че е пристигнало време да се обединят напъните на корейския народ, с цел да спре ескалацията на напрежението на Корейския полуостров.

"Не става дума единствено за нормализиране на междукорейските връзки, само че също по този начин и за помиряването на нацията, нейното непринудено обединение", съобщи тогава Ким. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР