Първият кръг от Националния шампионат на писта – писта София

...
Първият кръг от Националния шампионат на писта – писта София
Коментари Харесай

Състезанието писта София се завръща отново

Първият кръг от Националния шампионат на писта – писта " София " 2022 ще се състои в събота, 24 септември. Състезанието ще се организира на своето класическо място – пътен възел „ Бояна “ в столицата. Организаторите от Българската федерация по автомобилизъм увериха, че са се погрижили конкуренцията да премине на най-високо равнище.

Последното издание на надпреварата на пътния възел край Бояна беше през 2009-а. Срокът за подаване на поръчки за присъединяване е до 21 септември.

В събота тренировките ще се проведат от 9:00 до 13:00 часа, от 14:00 часа е формалното разкриване, а след 15:00 часа следва и същинската конкуренция.

„ Повече от 13 години минаха от последното съревнование на това място и за нас беше огромно предизвикателство да върнем автомобилния спорт в неговия храм – трасето край Бояна. Имахме много премеждия, само че писта „ София “ 2022 е реалност. Мотото на надпреварата е „ Пътят не е писта, бъди виновен. Нашата роля като федерация е да приобщаваме всички младежи с бензин и адреналин в кръвта, да ги вкараме в рамки и да осъзнаят, че първо колите би трябвало да са механически готови, а пътят – обезопасен. Очакваме доста младежи на надпреварата и се надяваме посланието ни да стигне до тях “, разяснява президентът на Българската федерация по авто спорт Румен Дунев, по време на среща с медиите дни преди конкуренцията.

Той изрази удовлетворение, че най-хубавите водачи ще имат опция да се състезават в едно от най-емблематичните автомобилни надпревари.

Всички коли, които ще вземат участие, ще преминат механически прегледи и ще бъдат позволени единствено такива, които дават отговор на шумовите правила. Предвидено е и разчистване на трасето.

По време на конкуренцията ще има съревнование сред три огромни спортни звезди – Кубрат Пулев, Петър Стойчев и Йордан Йовчев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР