Първият кораб на италианската брегова охрана, оглавяващ морския конвой, превозващ

...
Първият кораб на италианската брегова охрана, оглавяващ морския конвой, превозващ
Коментари Харесай

Първите мигранти от кораба "Акуариус" пристигнаха на пристанището във Валенсия

Първият транспортен съд на италианската брегова защита, оглавяващ морския ескорт, пренасящ 629 избавени в морето незаконни мигранти, който включва и филантропичния транспортен съд " Акуариус ", дойде рано тази заран в испанското пристанище Валенсия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. С това завършва едноседмичната авантюра на " Акуариус " през Средиземно море.

Веднага откакто италианският транспортен съд " Датило ", на борда на който има 274 мигранти, спря на кея, на него се качи испански медицински личен състав. Очаква се самият " Акуариус ", който вози 106 мигранти, а след него и втори транспортен съд на италианските Военноморски сили - " Орионе " (с 249 мигранти), да дойдат там след няколко часа.

" Акуариус ", който се употребява от две интернационалните филантропични организации, бе блокиран в морето край италианския остров Сицилия предходната събота, откакто Рим му отхвърли позволение да влиза в италиански пристанища. Това бе вследствие на политиката на новото италианско държавно управление да приема единствено мигранти, избавени в морето от италиански военни кораби.

Последва отвод и от Малта. Тогава Испания предложи да одобри избавените от от филантропичните кораби, и се наложи " Акуариус " да предприеме рискованото 1500-километрово морско пътешестване, съпроводен от двата италиански бойни кораба. На тях бяха трансферирани множеството от мигрантите, с цел да не се претрупва рисково " Акуариус ".

Те бяха посрещнати от чиновници на избавителните служби, в това число медицински служащи и психолози. Испанските управляващи обявиха, че ще прегледат случая на всеки мигрант поотделно, с цел да се реши дали той дава отговор на изискванията да кандидатства да леговище съгласно законодателството на страната.

Високопоставен държавен чиновник съобщи нощес, че мигрантите от " Акуариус " ще получат " особено позволение " да останат в страната един месец, преди " въпросът им да бъде решен в сходство с нашите закони и без изключение ". Според него испанското държавно управление " ще подходи съпричастно и в това време в границите на закона, с обръщение към Европа, че тя няма (обща) миграционна политика, която да уреди това съответно предизвикателство ".

Испания одобри през вчерашния ден предлагането на френското държавно управление да одобри тези мигранти, които желаят да отидат във Франция, откакто бъдат уредени документите за идването им. След идващите с днешния ескорт мигранти в Испания има над 100 малолетни без компаньон, 11 дребни деца, в това число бебета, и най-малко 7 бременни дами.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР