Първият конвой с камиони тръгна от Нова Горица. Обстановката се

...
Първият конвой с камиони тръгна от Нова Горица. Обстановката се
Коментари Харесай

Желязков с извънредни новини за БГ камионите, блокирани на границата

Първият ескорт с камиони потегли от Нова Горица. Обстановката се мени доста динамично, тъй като става въпрос за трансевропейски кулоар, който минава през няколко страни от Италия към България. Това заяви на ексклузивен брифинг министърът на превоза Росен Желязков.

"Надяваме се да няма административни проблеми. Очакваме въпросът да се реши ", добави той.

„ Очакваме да се реши и въпросът с камионите, които са дръпнати навътре в Италия. Те се намират в Дипиаде, край Венеция. Консулът ни в Милано е в контакт с водачите. Аз също приказвах с тях.

Добрата вест е, че сръбското държавно управление взе решение преди няколко часа да се обезпечи директният трафик на камионите ни. Имаме увещание, че до часове те ще поемат към нашата страна. Обмених информация и с вицепремиера на Сърбия. Тези директни коридори ще продължат да съществуват”, сподели още транспортният министър, представен от Нова телевизия.

„ Искам да дам телефонен номер за денонощен контакт с бедствения ситуационен център към Министерство на външните работи. Колегите реализират извънредно добра връзка с посланиците на страните. Премиерът също е в подготвеност да беседва със своите сътрудници. Телефонът е 9482404. Всеки може да се свърже за спомагателна информация”, добави Желязков.

Малко по-рано от Министерството на външните работи оповестиха, че първите 25 български ТИР-а, блокирани на италианско-словенската граница при Граничен контролно-пропусквателен пункт "Нова Горица ", са тръгнали с ескорт към България.

"Българското държавно управление и задграничните ни представителства в Белград, Загреб, Любляна и Милано работят в непрекъсната съгласуваност за безпрепятственото завръщане на нашите сънародници.

Това е първият ескорт с български ТИР-ове, в идващите часове се чака да бъдат извозени тежкотоварни камиони и от Граничен контролно-пропусквателен пункт "Сежана – Фернети ", прецизират от Министерство на външните работи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР