Първият казус, по който работех и е свързан със семейство

...
Първият казус, по който работех и е свързан със семейство
Коментари Харесай

Банев си купил кола с пари за заплати, твърди вътрешен човек

Първият проблем, по който работех и е обвързван със семейство Баневи, беше обвързван със съдружничество с Ветко Арабаджиев. Към 2008-2009 година отидох в " Полимери " и тогава имаше късмет това да е работещо сдружение. Може би с комерсиалния разбор, който бяха създали семейство Баневи, нямаше късмет " Полимери " да проработи . Това разгласи Мария Николова, показана от Нова телевизия като правист и вътрешен човек за бизнеса на Баневи.

По думите на Николова " Полимери " е бил извънреден обект – с одобрени пазари, работещи механизми. Ако работеше обикновено, щеше да има облага за милиони, сподели тя. И добави – още 2009 година ми стана ясно, че Баневи нямат желание да създават предприятието.

С тогавашния основен счетоводител събрахме 1,5 млн. лв. от несъбрани задължения към " Полимери ". Предложих на госпожа Банева да се платят първо заплатите на служащите, които не бяха взимали такива от шест месеца – единствено задатъци от по 50 лв.. Първоначално тя сподели " да ", само че след това се обади Николай Банев и разгласи, че желае парите по негова сметка, с цел да си купи кола , твърди Николова. Дойде Икономическа полиция, само че нищо не се случваше, добави тя.

Мария Николова съобщи и, че имало " негласна сделка " да се банкрутира " Елма " -Троян от Банев за сметка на различен предприемач – Борис Бояджиев. Говори се, че Бояджиев е дал 10 млн. лв. на Николай Банев и част от тези пари са пристигнали от " небеизвестния господин Митовски, който е обвързван с " Алфа Банк " , описа Николова.

Изключително цинично е тези хора да излязат и да се изкарат жертви. Г-жа Банева да приказва, че е майка на три деца и по тази причина би трябвало да излезе да си ги гледа – тя в никакъв случай не ги е гледала, акцентира Николова, която посочи, че дълго време е била доста близка с Баневи. Но на въпрос за какво приказва в този момент и за какво е напуснала, Николова беше сбита – случи се случай, имаше опасност за сигурността ми. Тя удостовери и, че прокуратурата я е призовала за очевидец.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР