Първият камион на Tesla, естествено с електрическо задвижване, ще има

...
Първият камион на Tesla, естествено с електрическо задвижване, ще има
Коментари Харесай

Първият електропикап на Tesla ще е „киберпънк, заяви Мъск




Първият камион на Tesla, естествено с електрическо задвижване, ще има „ супер футуристичен тип “, а основата цел за основаването на това транспортно средство е да „ изхвърли “ от пътя колкото се може повече камиони, употребяващи фосилни горива. Това съобщи шефът на компанията Илън Мъск в изявление за водещата софтуерна журналистка Кара Суишър в предаване за Recode Decode. Освен за бъдещите си проекти за електрическите автомобили, Мъск дискутира и тематики като SpaxeX, изкуствения разсъдък и компанията за суперскоростен транспорт Boring Company.

„ Не мога да приказвам за детайлностите, само че това ще бъде в действителност футуристичен камион, нещо като киберпънк. Пикап вид Blade Runner. Не зма дали хората ще го купуват или не, само че това не ме интересува. В смисъл, интересува ме несъмнено. Но това, което желаеме, е да избутаме от пътя бензиновите и дизеловите камиони “, съобщи в типичния си провокационен жанр Мъск.

„ Аз персонално съм супер разчувствам от този пикап. Това е нещо, което желая да върша отдавна. С Франц направихме няколко итерации на дизайна. Наистина желаех нещо, което да е супер футуристичен киберпънк. Ако има дребен брой хора, които харесат този камион, допускам, че в бъдеще ще създадем по-конвенционален камион. Но това е нещо, по което съм в действителност разпален. Ще има доста титаниеви сплави. Мисля, че това е нещо, което потребителят би желал да купи, даже и да не купува пикап “, добави Мъск.

Неотдавнашните разкрития на Мъск за пикапа на Tesla са в благозвучие с „ брейнсторм “ сесията в Twitter, която той организира по-рано тази година. През това време Мъск попита членовете на обществената платформа кои характерности биха одобрили за бъдещето транспортно средство. Мъск отговори позитивно на няколко оферти и до края на сесията в Twitter към този момент бе отбелязал, че пикапът ще има четириколесно ръководство, опция за редом паркиране, седалки за шест души, 240-волтова връзка и оптималната теглителна дарба от 136 000 кг.

Като се има поради, че Ford F-150 е най-добре продаваното транспортно средство в Съединени американски щати, пикапът на Tesla може да се трансформира в най-продавания артикул на компанията. Затова Tesla би трябвало да откри салдото сред функционалности и елементарно произвеждане, което да може да задоволи търсенето за този киберпънк пикап. Чуйте какво още сподели Илън Мъск в диалога си с Кара Суишър.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР