Първият извънстоличен Център за немедицинска подкрепа на пациенти с онкологични

...
Първият извънстоличен Център за немедицинска подкрепа на пациенти с онкологични
Коментари Харесай

Откриват център за подкрепа на онкоболни

Първият извънстоличен Център за немедицинска поддръжка на пациенти с онкологични болести „ Дара Хелп “ отваря порти във верига лечебни заведения „ Медлайн-Централ Хоспитал “ в Пловдив в края на ноември. Това заяви Невена Манолова, шеф на „ Дара Хелп “ за България, и добави, че главното обръщение на организацията към болните е: „ Да си човек с онкологично заболяване не е присъда, а време за равносметка, време за ново начало, в което специфичния си ти - Пациентът “.

Целта на центъра е да подкрепи болните и техните близки в немедицинската грижа, съпътстваща диагнозата, да обезпечи услуги, които повлияват физическите проблеми и оказват помощ за оправянето с прочувствените и обществените компликации, както и да улесни пациентите в лечебните аспекти на битката с рака.

В центъра ще работи екип от експерти - съветник и психолог. Те ще ползват самостоятелен метод към всеки с онкологично заболяване и неговите близки, с цел да запазят качеството му на живот и ежедневните интензивности. „ Консултантите ни са доверени сътрудници в решенията, които даваме през погледа на пациента, уточни Манолова. Над 1000 са пациентите, получили поддръжка в нашите центрове в София за 2 години от основаването им. За да сме по-близо до хората, взехме решение да разтеглим активността си и отвън столицата “.

Екипът на „ Дара Хелп “ започва от пловдивската верига „ Медлайн-Централ Хоспитал “ поредицата си от мотивационни срещи „ Да продължим напред “ по план „ Онкологичното заболяване не е присъда, а време за ново начало “, който се осъществя по Програма за интеграция на хора с онкологични болести в обществената стопанска система. Целта на срещите е придобиване на познания и умения за насочване в пазара на труда, адаптиране към неговите условия, както и умения за търсене и избор на подобаваща претовареност. След осъществяване на мотивационните образования ще бъдат подбрани 21 лица, искащи да се включат в обществената стопанска система, с които ще се сключат трудови контракти, увериха от „ Дара Хелп “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР