Първият изцяло цифров тв водещ на основата на изкуствения интелект

...
Първият изцяло цифров тв водещ на основата на изкуствения интелект
Коментари Харесай

Китай показа първия в света цифров тв водещ

Първият напълно дигитален тв водещ на основата на изкуствения разсъдък беше показан след взаимното съдействие сред китайската осведомителна организация " Синхуа " и интернет компанията Sogou.

Представянето било направено по време на петата Всемирна конференция по ръководство на интернет в китайския град Учжен, провинция Чжецзян. 

Програмата разрешава след зареждането на видео с жив човек, системата да извърши независим разбор на мимиките, маниерът на водене, жестикулацията а също по този начин гласа и страстите му. След това на основата на това видео се основава дигитален модел, който посредством холограма може да се употребява са основаването на тв лъчение. Това разрешава секунди преди директното лъчение да бъде зареден текст, който да бъде изчетен от холограмата, която напълно ще имитира държанието на същинския тв водещ. 

За задачите на демонстрацията е употребен обликът на известен китайски ефирен водещ Цю Хао. В хода на презентацията неговият холограмен двойник независимо разказал за основателите на технологията и нейните особености, а също и детайлности към работата на изкуствения разсъдък.

Създателите на програмата означават, че такива " изкуствени " тв водещи са способни да работят 24 часа в денонощието без отмора. Програмата не разрешава допускането на неточности, присъщи на хората.

Освен това холограмата не се нуждае от гримьор, звукооператор и други сътрудници в снимачния екип. Това ще докара и до икономисване на възнаграждения, отпуски или разноски за здравна застраховка, което доста ще намали разноските по правенето на новинарското наличие. 

World`s first #AI news anchor debuts, jointly developed by Xinhua and Chinese search engine company https://t.co/34tyZ4nwrg. https://t.co/2omcc5K9rB pic.twitter.com/qXn5Z3ZkxL
— China Xinhua News (@XHNews) 8 ноември 2018 година
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР