Първият истински сняг в Пловдив за тази зима е факт,

...
Първият истински сняг в Пловдив за тази зима е факт,
Коментари Харесай

Първи истински сняг в Пловдив, вятърът е леден, става още по-студено!

Първият същински сняг в Пловдив за тази зима е реалност, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Снежната завивка в града под тепетата е към 5-10 сантиметра, температурата на въздуха сега е минус 5 градуса, духа и доста леден вятър. За цяла България в действие е " жълт " код - за студено време с оптимални температури под 0°, за мощен вятър от север-североизток и за превалявания от сняг. Днес преди обяд ще е облачно, в по-голямата част от страната с превалявания от сняг, по-значителни в планинските региони. След обяд от север преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира и понижава, най-късно в Рило-Родопската област.

Ще духа сдържан, в източната половина от страната - мощен североизточен вятър и на доста места в планинските региони ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще бъде студено, в по-голямата част от страната, с негативни дневни температури - сред минус 5° и 0°, само че поради вятъра чувството ще е за по-студено време. 

В планините ще бъде неуместно за туризъм. Ще бъде най-вече облачно, с превалявания от сняг. Привечер преваляванията ще стопират. Ще е прохладно със мощен до плевел североизточен вятър. Мразовито време с оптималната температура на височина 1200 метра - към минус 8°, на 2000 метра - минус 14°.

Над Черноморието ще бъде облачно, доста прохладно и тук-там, основно по южното крайбрежие, ще превалява сняг. Максималните температури ще са сред минус 2 и 0°. Температурата на морската вода е 7 - 8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, по южното крайбрежие - краткотрайно до 5 бала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР