Първият и засега единствен диагностицирина с коронавирус във Велико Търново

...
Първият и засега единствен диагностицирина с коронавирус във Велико Търново
Коментари Харесай

Болният лекар от Търново се влоши

Първият и към този момент единствен диагностицирина с ковид във Велико Търново е признат в болница.

Младият мъж, който е потомствен доктор и е специализант в софийска болница, е прегледан предходната седмица, откакто при връщането си от столицата се почувствал зле. Тогава обаче търновските му сътрудници сметнали, че ситуацията му не изисква болнично лекуване и го изписали да пази карантина в дома си. Няколко дни по-късно обаче положението на медика се влошило и в този момент той е признат в регионалната болница и е настанен в едно от хирургичните отделения, което в този момент е обособено за инфектирани от ковид. Цялото поделение е сложено под карантина, като се съблюдават разпоредбите за цялостна стерилизация. Засега няма данни лицата, които са били в контакт със инфектирания доктор да имат здравословни проблеми.

Към сегашния миг поставените под карантина във великотърновска област са 483. Към днешна дата 90 от тях към този момент са отпаднали от наложителна домашна изолираност. От пробите, които всеки ден се изпращат към референтната лаборатория в София, към този момент няма нов случай само че инфектиран с ковид от региона. Въпреки това от локалната РЗИ изискват незабавна информация от четирите лечебни заведения на територията на региона: във В. Търново, Г. Оряховица, Павликени и Свищов, за готовността им да одобряват инфектирани и заболели от вируса.

 

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР