Първият и вторият в Бундеслигата за миналия сезон ще се

...
Първият и вторият в Бундеслигата за миналия сезон ще се
Коментари Харесай

"Байерн" и "Лайпциг" ще са на двата полюса по приходи от телевизионни права

Първият и вторият в Бундеслигата за предишния сезон ще се окажат на двата полюса по доходи от телевизионни права следващата година. " Байерн " ще вземе най-вече от първата година в новия контракт, а " Лайпциг " ще е на дъното, демонстрира информация, оповестена в " Кикер ".

Преди година Германският футболен съюз (DFB) подписа нов четиригодишен контракт за телевизионните права, който влиза в действие от идващия сезон. Той планува 36-те клуба от първото и второто равнище да си разделят 4.64 милиарда евро (1.16 милиарда евро на сезон), или с 85% повече от предходната договорка.

" Кикер " разгласява информация за приходите при разпределението на правата, които всеки клуб от елита ще получи за сезон 2017-18. Шампионът в последните пет години " Байерн " е отпред с 95.84 млн. евро.

След баварците се подреждат " Борусия " (Дортмунд) (86.5 млн. евро), " Шалке " (77.94), " Байер " (Леверкузен) (76.95), " Борусия " (Мьонхегладбах) (68.96), " Волфсбург " (64.56). Последен по доходи е приятната изненада " Лайпциг ", който ще прибере 28.78 млн. евро.

Причина за по-малкото доходи на " биковете " е късата история на клуба в немския футбол. Клубът, който е учреден през 2009 година, е част от едно от първите две равнища от 2014 година
The amount of money that every Bundesliga club will receive from the new TV deal. pic.twitter.com/w8TryOqwxN
— Home Bayern (@HomeBayern___) 10 July 2017

Разпределението на парите от телевизионни права ще става по четири критерия. 70% от тях ще бъдат разпределени според от подреждането на клубовете в шампионата за последните пет години. Тази ранглиста ще се актуализира след всеки сезон, като най-голяма тежест ще има последният изигран.

Друго аршин ще регистрира в коя част на таблицата се е класирал даден клуб (например първата шестица). 23% от парите ще бъдат разпределени по това изискване.

Още 5% ще отиват в рубрика " резистентност ". В нея ще влизат класиранията за последните 20 години на даден клуб в първа и втора Бундеслига. А 2% от парите ще бъдат разпределени според от потреблението на млади играчи от школите в мачовете.

Сезонът в Бундеслигата стартира на 18 август с домакинство на първенеца " Байерн " против " Байер ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР