Първият и вторият кръг от Световната купа по биатлон за

...
Първият и вторият кръг от Световната купа по биатлон за
Коментари Харесай

Обявиха къде ще се проведе началото на Световната купа по биатлон

Първият и вторият кръг от Световната купа по биатлон за сезон 2020/2021 ще се проведат в Контиолахти (Финландия), оповестиха от Международния съюз по биатлон. В истинския календар вторият стадий трябваше да се организира в Йостерсунд (Швеция). Световната купа ще стартира на 27 ноември, както беше планувано.

" Работейки с всички заинтригувани страни в биатлона, успяхме да намерим решения, които слагат здравето на нашето семейство на напред във времето и в това време оптимално да увеличим количеството на надпреварите ", сподели президентът на международната централа Оле Далин.

" Ние имаме вяра, че с проекта, който разработихме, ще реализираме това. Запазихме същия брой събития от Световната купа през първите три месеца и подсигуряваме, че през новия сезон всички интернационалните надпревари ще се проведат на равнище. Нашите спортисти и почитатели имат какво да чакат с неспокойствие ", добави той.

Третият и четвъртият кръг ще се проведат в австрийския Хохфилцен, като в началото беше планувано четвъртият кръг да се състои във Франция. Тези решения бяха взети, с цел да се понижи броят на пътуванията и да се отбрани здравето на състезателите.

IBU удостовери, че международното състезание ще се организира на авансово оповестените дати от 19 до 21 февруари в Поклюка, Словакия. Графикът на Световната купа за януари 2021 година ще бъде признат през октомври 2020-а, а графикът за надпреварите през февруари и март ще бъде избран през ноември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР