Първият граждански кораб потегли по временен коридор в Черно море,

...
Първият граждански кораб потегли по временен коридор в Черно море,
Коментари Харесай

Първи кораб излиза от Одеса по осигурения от Киев коридор

Първият цивилен транспортен съд потегли по краткотраен кулоар в Черно море, основан след отдръпването на Русия от зърнената договорка . Това заяви министърът на инфраструктурата на Украйна Александър Кубраков, представен от Руската работа на Би Би Си.

Контейнеровозът " Джоузеф Шулте " (под флага на Хонконг) напусна пристанището на Одеса и се движи по краткотрайния кулоар, ", написа Кубраков във " Facebook ".

Според министъра корабът транспортира над 30 000 тона товари (2114 контейнера), в това число храна. Контейнеровозът се намира в пристанището на Одеса от 23 февруари 2022 година

Украинският флот разгласи откриването на краткотраен черноморски " филантропични кулоар " за цивилни кораби предходната седмица.

Според изказването на военните, този кулоар ще се употребява най-вече за излизане на кораби , които са били в украинските пристанища Черноморск, Одеса и Южни от началото на войната през февруари 2022 година.

Тъй като опасността от съветските военни и от свободно плаващи мини остава по целия маршрут , капитанът или притежателят би трябвало публично да удостовери готовността си да плава в рискови условия, с цел да потегли корабът.

На 13 август отвън украинските пристанища за първи път след, която гарантираше безпрепятствения експорт на селскостопански артикули от Украйна по море.

Принуждавайки кораба " Шюкрю Окан " да спре за инспекция, съветският транспортен съд откри сигнален огън по посока на плавателния съд, след което военни се качиха на борда му благодарение на хеликоптер Ка-29. След инспекцията, съгласно съветското министерство на защитата, корабът е траял да се движи към украинското пристанище Измаил.

След решението на Москва да се отдръпна от зърнената договорка, съветското министерство на защитата разгласи, че всички кораби, които плават в Черно море до украинските пристанища,. " Държавите, под флага на които плават такива кораби ", ще се смятат за забъркани в " украинския спор " на страната на Киев, споделиха от ведомството.

Министерството на защитата на Украйна, че също по този начин ще прегледа всички кораби, пътуващи в Черно море до съветски пристанища и пристанища в окупираните от Русия украински територии, пренасящи военни товари " с всички свързани опасности ".
 Украйна пробва да изведе кораби, блокирани в пристанищата й
Украйна пробва да изведе кораби, блокирани в пристанищата й

Коридорът е нов тест за фактическата обсада на Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР