Първият голям снеговалеж предизвика инцидент с автобус, пълен с хора.

...
Първият голям снеговалеж предизвика инцидент с автобус, пълен с хора.
Коментари Харесай

Нов кошмар с автобус, пълен с пищящи пътници, край Своге

Първият огромен снеговалеж провокира случай с рейс, цялостен с хора. Вчера сутринта от Своге към село Искрец пътува рейс с близо 20 пасажери. Повече от половината са деца. В насрещното платно навлиза различен рейс и първият излиза от пътя.

Шофьорът съумява да овладее рейса и той се стопира в мантинелата. Пропастта надолу е близо 4-5 метра.

Полицаите Цветомир Георгиев и Красимир Колев стартират да вадят хората през предното стъкло.

„ Предприехме неотложно изваждане на хората. Първо децата, тъй като бяха най-уплашени. Крещяха и пищяха”, споделя пред bTV Цветомир Георгиев.



Шофьорът останал до дъно в рейса, не желал да излиза, преди да извадят всички останали.

Проблемите с пътя са добре познати на жителите на община Своге. Кметството неведнъж подава сигнали към пътната организация, че сектора би трябвало незабавно да се ремонтира, с цел да се избегнат още произшествия.

„ Ние започнахме регулярни срещи с представители на АПИ. Неизбежно би трябвало да бъдат направени поправки и имаме уверението, че те ще го създадат “, изяснява заместник-кметът на Своге Илия Богданов.

От пътната организация, която стопанисва сектора, признават, че средства няма.

„ Сами направете връзка какъв брой пари можем да заделим за автомагистрала и какъв брой за третокласен път. С такава натовареност и интензитет, който не ни разрешава да вложим средства в него “, споделя инж. Иван Досев.

От общината чакат още след няколко месеца да стартира планувания ремонт на пътя Ботевград - Мездра. Една огромна част от трафика ще минава тъкмо по този път.

От АПИ обаче отвръщат и разкриват още, че във въпросния сектор се разполага свлачище, включено в ремонтната стратегия със стойност 30 милиона лв.. Пътят не може да се ремонтира без да се в профил свлачището.

От пътната организация обявиха, че главен ремонт може да стартира най- рано през 2021 година.

Припомняме, че през август 2018 година 20 души изгубиха живота си на връщане от екскурзия от манастир Седемте престола. При опит да вземе завоя, лидерът на рейс се удря в два автомобила, излиза от пътя и пада в пропастта.

Днес се навършва една година от нещастието в Своге, при която 20 души изгубиха живота си, а 8 бяха ранени.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР