Първият голям метъл концерт у нас за 2023 г. бе

...
Първият голям метъл концерт у нас за 2023 г. бе
Коментари Харесай

Завръщането на "Пантера" ще включва и България

Първият огромен метъл концерт у нас за 2023 година бе разгласен през днешния ден - именитата траш метъл група " Пантера " ще включи България в международното си турне. Шоуто ще е на 26 май в зала " Арена София " (доскорошна " Арена Армеец " ).

От 2003 година насам групата бе прекратила активност и се считаше, че повече няма да има концерти. Още повече, че китаристът Даймбег Даръл бе убит на сцена през 2004 година от почитател с душевен отклонения, а неговият брат (и барабанист на групата) Вини Пол умря от инфаркт през 2018 година

През тази година обаче останалите двама живи членове на " Пантера " - вокалистът Фил Анселмо и басистът Рекс Браун, оповестиха огромната вест, че групата потегля на турне. Починалите членове откриха свои почтени заместници в лицето на барабаниста на " Антракс " Чарли Бенанте и именития китарист на Ози Озбърн и Black Label Society Зак Уайлд.

Тази звездна компания ще изнесе първите концерти на " Пантера " от 21 години насам, като началото на турнето е през идващия месец в Южна Америка.

Стефан Еленков, шеф на промоутърската компания Fest Team, която провежда концерта в България, изясни за компликациите към обезпечаване на потвърждението.

" До последно не се знаеше дали въобще ще дойдат в тази част на Европа, само че ние с сътрудника от Румъния бяхме извънредно настойчиви, по тази причина и това са единствените дати в района. Заради нашата дата се удължи цялото им турне, тук ще имат и подготовка предния ден ", разяснява Еленков пред радио " Зи Рок ". Той добави, че поради неналичието на други дати в района се чакат почитатели от Сърбия, Северна Македония, Гърция и Турция.

Интересът към концерта към този момент е огромен. И няма по какъв начин да е другояче - албумите Cowboys From Hell, Vulgar Display Of Power и Far Beyond Driven се смятат за примери в метъл музиката.

Билетите се пускат в продажба от на следващия ден (23 ноември) за членове на клуба Fest Team, а от петък в 10:00 ч. и за обща продажба в мрежата на. Цените ще са от 80 до 160 лева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР