Първият голям европейски филмов фестивал за годината -„Берлинале“, ще се

...
Първият голям европейски филмов фестивал за годината -„Берлинале“, ще се
Коментари Харесай

Берлинале се завръща присъствено за 72-ри път


Първият огромен европейски кино фестивал за годината -„ Берлинале “, ще се организира идващия месец присъствено, потвърдиха уредниците, тъкмо когато се чака вълната от Омикрон да доближи своя пик в Германия.

Изненадващо за някои наблюдаващи, които чакаха за втора поредна година фестивалът да се организира онлайн, „ Берлинале “ разгласи стратегия с 18 кино лентата в конкурсната стратегия. Тя включва нови филми на французите Франсоа Озон и Клер Дени, сценаристката на " Карол " Филис Наги и предходния победител Паоло Тавиани от Италия, написа Епицентър.

Очаквайки хиляди посетители от целия свят, шефовете на фестивала Мариет Рисенбек и Карло Чатриан обявиха на виртуална конференция, че са изготвили проект с държавните здравни управляващи за 72-то издание. Той включва по-кратка стратегия, условия към участниците да са имунизирани или да са се възстановили от COVID-19 и по-малка аудитория, с цел да се обезпечи сигурността на участниците.



" Решихме да преминем към фестивал с наличие, тъй като в действителност имаме вяра, че груповото прекарване е в центъра на един кино фестивал ", сподели Чатриан.

„ Берлинале “, който дружно с Кан и Венеция се подрежда измежду най-значимите европейски кинопрегледи, ще се организира сред 10 и 20 февруари. Но прожекциите за кореспонденти, критици и участници от промишлеността са съкратени до седем дни, последвани от четири дни филми за необятната аудитория.

Кината и театрите в Германия към момента работят, само че множеството огромни събития и панаири в страната са анулирани, с цел да се ограничи разпространяването на вируса.

Съобщението беше направено в миг, когато броят на новите случаи на COVID-19 в Германия за първи път надвиши 100 000 за ден, а министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах предвижда, че актуалната вълна от инфектирани ще доближи своя връх " в средата на февруари ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР