Първият еврокомисар по разширяването Гюнтер Ферхойген изрази съмнението си, че

...
Първият еврокомисар по разширяването Гюнтер Ферхойген изрази съмнението си, че
Коментари Харесай

Гюнтер Ферхойген: В много европейски държави няма нагласа за прием на която и да е страна от Западните Балкани

Първият еврокомисар по разширението Гюнтер Ферхойген изрази подозрението си, че Европейски Съюз скоро ще стартира договаряния за участие със Северна Македония и Албания.

"В редица страни от Европейски Съюз продължава да няма никаква настройка да позволен приема на която и да е страна от Западните Балкани “, сподели той в изявление за "Хоризонт " по БНР.

"Говорим за стабилността в целия район на Балканите - както политическа, по този начин и икономическа. Това е от стратегическо значение за Евросъюза. Не по-различно беше и при приемането на България и Румъния. Напрежението в света по-скоро се усилва, вместо да спада. Изправени сме пред големи провокации, които Европа може да реши единствено, в случай че излезе на международната политическа сцена като мощен и обединен състезател, само че преди този момент би трябвало да решим проблемите пред личната ни врата “.

Според Гюнтер Ферхойген Европейският съюз носи виновност за това, че към този момент не може да въздейства върху демократичните процеси в Турция.

„ Бихме позволили съдбовна неточност, в случай че се откажем от Турция. Ако би трябвало да сме почтени, Турция няма друга опция, с изключение на Европейски Съюз. Не мога да си показва, че съюзът с Русия ще просъществува дълго. Не ми се желае да отблъснем Турция и да я тласнем в прегръдките на радикалните ислямски страни, като Иран да вземем за пример “, разяснява Ферхойген в изявление за предаването „ Събота 150 “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР