Първият етап от тестовете за ново лекарство за COVID-19, базирано

...
Първият етап от тестовете за ново лекарство за COVID-19, базирано
Коментари Харесай

В Израел разработиха лекарство срещу COVID-19

Първият стадий от тестванията за ново лекарство за COVID-19, основано на потреблението на стволови кафези, е сполучливо приключен в клиниката "Рамбам " в Хайфа, Израел, оповестиха разработчиците на новото лекарство пред РИА Новости, съобщи bTV.

Според тях са били нужни единствено три инжекции за ден, с цел да се възстановява равнището на засищане с О2 и доста да се усъвършенства положението на пациентите. Главният откривател Томер Бронщайн и компанията „ Бонус БиоГруп “ от доста години изследват стволови кафези за развъждане на костна тъкан за потребление в пластичната хирургия и ортопедията. Изследванията демонстрират, че лекарството на основата на стволови кафези може да бъде извънредно дейно при лекуването на COVID-19.

"Стволовите кафези имат свойството да възстановяват имунната система. Можем да кажем, че те работят като незабавна помощ в тялото. Например, в случай че има повредена тъкан, тези кафези могат да я възстановят, като възстановяват имунната система. Именно това свойство използваме, когато се опитваме да излекуваме цитокиновата стихия в тялото по време на ковид. Ние не използваме тези кафези в първичния им тип, вършим някои промени в тях - дребни, само че те оказват помощ да се ускори резултата против възпалителни процеси в тялото на пациента “, споделя Бронщайн. Клетките се вземат от здрави хора и обработват се в биореактор по специфична технология, като целият развой на подготовка лишава към 10 дни. Лекарството се прави под формата на инжекция, която се слага подкожно.

By Clever Advertising
На първия стадий от проучването лекарството е тествано върху няколко пациенти с ковид в тежко положение, които са били със съществени хронични болести. Според специалистите положението на всички се е подобрило в границите на 24 часа и след третата сложена доза то се е нормализирало. Данните от компютърна томография на пациентите, участващи в опита, осъществени преди, директно след първата приложимост и един месец след въвеждането на новото лекарство, демонстрират, че то дейно лекува пневмония. В момента откривателите минават към втората фаза на изпитванията, която ще се организира в Израел с присъединяване на 60 тежко заболели от ковид, а в третата ще вземат участие към 300 пациенти от разнообразни страни по света. Планира се цената на медикамента да бъде релативно ниска, твърдят разработчиците.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР