Първият етап от тестовете за ново лекарство за COVID-19, базирано

...
Първият етап от тестовете за ново лекарство за COVID-19, базирано
Коментари Харесай

В Израел разработиха лекарство срещу COVID-19 на базата на стволови клетки

Първият стадий от тестванията за ново лекарство за COVID-19, основано на потреблението на стволови кафези, е сполучливо приключен в клиниката " Рамбам " в Хайфа, Израел, оповестиха разработчиците на новото лекарство пред РИА Новости.

Според тях са били нужни единствено три инжекции за ден, с цел да се възстановява равнището на засищане с О2 и доста да се усъвършенства положението на пациентите.

Главният откривател Томер Бронщайн и компанията „ Бонус БиоГруп “ от доста години изследват стволови кафези за развъждане на костна тъкан за потребление в пластичната хирургия и ортопедията.

Изследванията демонстрират, че лекарството на основата на стволови кафези може да бъде извънредно дейно при лекуването на COVID-19.

" Стволовите кафези имат свойството да възстановяват имунната система. Можем да кажем, че те работят като незабавна помощ в тялото. Например, в случай че има повредена тъкан, тези кафези могат да я възстановят, като възстановяват имунната система. Именно това свойство използваме, когато се опитваме да излекуваме цитокиновата стихия в тялото по време на ковид. Ние не използваме тези кафези в първичния им тип, вършим някои промени в тях - дребни, само че те оказват помощ да се ускори резултата против възпалителни процеси в тялото на пациента “, споделя Бронщайн.

Клетките се вземат от здрави хора и обработват се в биореактор по специфична технология, като целият развой на подготовка лишава към 10 дни. Лекарството се прави под формата на инжекция, която се слага подкожно.

На първия стадий от проучването лекарството е тествано върху няколко пациенти с ковид в тежко положение, които са били със съществени хронични болести. Според специалистите положението на всички се е подобрило в границите на 24 часа и след третата сложена доза то се е нормализирало.

Данните от компютърна томография на пациентите, участващи в опита, осъществени преди, директно след първата приложимост и един месец след въвеждането на новото лекарство, демонстрират, че то дейно лекува пневмония.

В момента откривателите минават към втората фаза на изпитванията, която ще се организира в Израел с присъединяване на 60 тежко заболели от ковид, а в третата ще вземат участие към 300 пациенти от разнообразни страни по света.

Планира се цената на медикамента да бъде релативно ниска, твърдят разработчиците.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР