Първият етап от тестовете на тол системата, която ще таксува

...
Първият етап от тестовете на тол системата, която ще таксува
Коментари Харесай

Започва поетапното тестване на тол системата

Първият стадий от тестванията на тол системата, която ще таксува тежкотоварния трафик на база изминато разстояние, стартира от през днешния ден, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". Те ще стартират със симулации на данни за придвижване по републиканската пътна мрежа, а не със събиране на действителни данни на терен.

Целта е първо да се откри дали има добра съгласуваност сред обособените съставни елементи на системата. След като тази интеграция бъде открита от екипите на Националното тол ръководство, ще се премине към втори стадий - проби с данни, постъпващи от бордови устройства, инсталирани на транспортни средства.

За да са ефикасни тестванията, не е належащо да има призната цена на тол таксите, нито финален обсег на покритие от пътища, за които ще се заплаща тол, показват от Агенцията. Експертите на Националното тол ръководство ще вършат " сухи тренировки " за функционалността на системата и по какъв начин се работи с нея на база тестови цени и техническо, а не комерсиално покритие върху пътищата. Техническото покритие е от 10 800 км и е обсега, заложен в заданието за създаване на системата. А тестовите цени са от отчета на Световната банка от 2016 година

Поетапно през идващите месеци ще се тестват 5-те базови съставния елемент на системата: таксуване въз основата на изминато разстояние - генериране на данни за изминат маршрут, основаване на годни тол-декларации, продан на данни по систематичната интерфейсна шина и фактическо установяване на таксуващите записи, респективно цената за преминатия маршрут; правоприлагане - инспекция посредством разчитане на регистрационен номер на пътно транспортно средство и отчитане на категорията на пътните транспортни средства /ППС/ за годни данни за таксуване в системата (подадени за това ППС годни тол декларации) и установяване дали настоящото ППС е постоянен консуматор на пътя или нарушител; обслужване на клиенти - вписване на клиент/договор, продажба на маршрутни карти през известните към този момент канали за продажба, смяна на данни за клиент/договор, информации за положението на клиент/договор, заплащане и ръководство на заплащанията - баланс по потребителска сметка, взаимоотношение с издатели на платежни карти, в това число издатели на карти за гориво, осведомителна сигурност и устойчива продуктивност на системата

И през днешния ден продължава образованието на оперативните ръководители и основните специалисти от екипа на Националното ТОЛ ръководство за осъществяване на тестванията - обсег, задания, планувани резултати, способи на оценка на резултатите. На тестванията ще участват специалисти на Световната банка, като тяхната задача, както и до този миг, е да следят, верифицират и правят оценка резултатите от тях.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР