Първият етап от строителството на стадион Христо Ботев ще бъде

...
Първият етап от строителството на стадион Христо Ботев ще бъде
Коментари Харесай

Променят първия етап от строителството на Колежа

Първият стадий от строителството на стадион " Христо Ботев " ще бъде изменен по гледище на Ботев (Пловдив), оповестиха от Клуба на последователите на " жълто-черните ". Етапът, който планува оборудването да бъде приключено във тип, допускащ му да вземе лиценз за осъществяване на мачове от Първа лига, ще бъде разграничен на два подетапа, а повода е желанието на футболния клуб по-бързо да заиграе формалните си срещи от шампионата на " Колежа ". 

По този метод, първо стадионът ще бъде изработен с напълно затрупан с козирка бранш " А " и затрупан с железна структура бранш " В ", с цел да може да бъде въведен в употреба и Ботев да играе домакинските си мачове от вътрешния шампионат на него, а едвам по-късно ще бъде изцяло приключен планът за първия стадий, който включва създаване на цялостна покривна структура на оборудването. Разделянето на два подетапа ще се случи след заповед по член 154 от Закон за устройство на територията на основния проектант на община Пловдив. 

Вторият стадий от строителството на " Колежа " остава неизменен и той планува стадионът да дава отговор на критериите за покриването на 4-та категория на Европейската футболна централа. 

От Клуба на последователите на Ботев (Пловдив) оповестиха, че в околните дни се чака сформирането и на две комисии, които ще наблюдават за качественото строителство и вярното разходване на публичните средства. 

" През уикенда бяха извършени две работни срещи сред представители на възложителя, строителя, клуба и почитатели на клуба, на които бяха подхванати дейности по използване решенията на Общински съвет - Пловдив от 09.02.2023 година, конкретизирани бяха взаимоотношенията сред участниците в строителството и обществените органи, които ще правят мониторинг в хода на строителството, бяха конкретизирани дейностите по стадий 1 за допустимо най-бързо лицензиране на стадиона.

На следваща работна среща в Община Пловдив предвид на желанието на ФК Ботев да употребява допустимо най-скоро спортното оборудване бе решено стадий I (Въвеждане в употреба според условията за лиценз за efbet Лига – стадион с четири напълно покрити сектора) да се раздели на два подетапа - подетап I.I. – въвеждане в употреба според условията за лиценз за efbet Лига (сектор А напълно затрупан, а за Сектор В се планува цялата железна конструкция) и подетап I.II. – дотъкмяване на цялата покривна структура и покритието и. Етап II остава неизменен - въвеждане в употреба на цялостния план и лицензиране за 4-та категория на УЕФА.

" Уважаваме желанието на ФК Ботев да влезе допустимо най-бързо на стадион " Христо Ботев “ и на изпълнителя да удовлетвори този блян, само че това не може и не трябва да става за сметка на качеството на осъществяваните СМР, следващото препроектиране или промяна на материалите, технологиите и тяхното остойностяване.

От в този момент нататък ще следим община Пловдив да не абдикира от отговорностите си на възложител, а от изпълнителя чакаме до края на март да даде и линеен график за осъществяването на подетап 1.2 и стадий II на фона на съществуването на цялостния финансов запас ", написаха от Клуба на последователите на Ботев (Пловдив).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР