Първият етап от новата метролиния, която свързва бул. Владимир Вазов

...
Първият етап от новата метролиния, която свързва бул. Владимир Вазов
Коментари Харесай

Кога ще тръгне третият лъч на метрото?

Първият стадий от новата метролиния, която свързва бул. " Владимир Вазов " и квартал " Красно село " би трябвало да бъде подготвен до края на годината. Това съобщи за Българска национална телевизия шефът на столичния метрополитен инж. Стоян Братоев. Участъкът с дължина 8 км. е приключен, а сега текат довършителни действия.

Всички довършителни действия към строителството на 8-километровия сектор на метрото, което свързва бул. " Владимир Вазов " с квартал " Красно село " би трябвало да бъдат приключени през октомври. След привършване на построяването обаче, е належащо време за наложителното тестване на новите метровлакове по трасето.

Инж. Стоян Братоев: Забавяне няма. Зависи от времето за тествания, вършим всичко допустимо до края на годината да бъде приключен, само че освен този сектор, само че освен този сектор, тъй като той ще бъде приключен по-рано дружно с сектора до " Граф Игнатиев ", тъй като това е един пусков комплекс.

В сектора сред метростанциите бул. " България " и " Красно село " до гараж " Земляне ", който е приключен към този момент, се вършат и първите проби на новите метровлакове. Към момента 16 от 20 мотриси са минали част от инспекциите, свързани с техническите системи за ръководство и валидност на трасето.

Инж. Стоян Братоев: Самите влакове би трябвало да бъдат настроени за съответните параметри на трасето, защото автоматиката, която се инсталира, тя е ново потомство автоматика изисква всички параметри на трасето да бъдат заложени в софтуера ѝ.

По думи на инж. Стоян Братоев до края на годината първите осем станции от третата линия на метрото би трябвало да бъдат пуснати в употреба. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР