Първият етап на строителството на третия метродиаметър е готов и

...
Първият етап на строителството на третия метродиаметър е готов и
Коментари Харесай

Метрото от "Красно село" до бул. "Вл. Вазов" ще тръгне до края на годината

Първият стадий на строителството на третия метродиаметър е подготвен и се тества трасето сред станция " Красно село " и идната " Бул. " България " при кръстовището с бул. " Ив.Гешов ". Метровлаковете са 20, към този момент не са съветски, а австрийско-полско произвеждане на компанията " Сименс ". Те са изцяло автоматизирани и ще се движат без ръководство от лидер. Въпреки това, ще има ватман, който ще следи слизането и качването на пасажерите и ще подава сигнал на автоматиката да затвори вратите.

 Новите метровлакове
© Надежда Чипева

Новите метровлакове " Сименс " са изцяло автоматизирани и се ръководят с радиосигнал, само че в София те ще имат и лидер за по-голяма сигурност при слизане и качване на пасажерите.

Новост са преградните стени на пероните. Те са от стъкло и ще защищават от рухване на релсите. Самоуправляващите се влакове ще стопират по този начин, че вратите им да съответстват с вратите на защитните стени.

До края на годината ще бъде пуснато в употреба трасето от станция " Бул. " Цар Борис III ", която е при пазара " Красно село " до станция " бул. Вл.Вазов ", разгласи кметът Йорданка Фандъкова. Разстоянието е 8 км, ще има 8 метростанции и цената е 398 млн. евро, обезпечени по оперативна стратегия " Транспорт ", от тях 77 млн. евро съфинансиране.

Стоян Братоев, шеф на " Столичен метрополитен ", качи на нов метровлак кмета Фандъкова и публицисти. Движението е доста безшумно и гладко, седалките са твърди и при прекъсване се пускат три звукови и три червени сигнала преди да се отворят вратите.

Вторият стадий на третата линия на метрото би трябвало да завърши в средата на 2020 година От него са подготвени 65%, сподели Фандъкова. Дължината му е 4 км и е от станция " Цар Борис III " през " Овча купел " до кв. Горна баня, където ще има връзка с жп линията София-Перник.

" С тези общо 12 км на третата линия на метрото ще реализираме до 25% понижаване на трафика в зоните, където ще минава. Ще се спестят 11 000 т нездравословни излъчвания и чакаме по това трасе на ден да се движат 130 000 души ", разгласи кметът на София.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР