Първият етап на проекта Балкански поток“ е приключил, а в

...
Първият етап на проекта Балкански поток“ е приключил, а в
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Първият етап на проекта „Балкански поток“ е приключил

Първият стадий на плана „ Балкански поток “ е завършил, а сега се работи на трасе от 150 км.
Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова в отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Иво Христов за реализацията на плана " Балкански поток " на българска територия, съобщи Агенция „ Фокус “.
" Предвиденият за създаване метафоричен газопровод е с приблизителна дължина 474 км, с диаметър 1220 мм и оптимално работно налягане от 7, 5 мегапаскала. Заедно с построяването на преносния газопровод ще бъдат построени две оптични кабелни линии, които ще бъдат положени от двете страни на преносния газопровод и ще доближат българо-сръбска граница.
Трасето на преносния газопровод минава през землището на 11 области. Съгласно подписаният контракт в период до 250 календарни дни ще бъде построен сектор от 308 км до българо-сръбска граница. За целия сектор от 308 км издадени позволение за градеж от страна на Министерство на регионалното развитие, които са влезнали в действие. В оставащия период на контракта до 615 календарни дни ще бъде построена останалата част от трасето “, сподели още Петкова.
„ Първият стадий по плана еп риключил и е въведен в употреба, това са 11 км от турско-българска граница. Изграден и въведен в употреба е газоизмервателната станция, която е ситуирана директно до компресорна станция „ Странджа “. В момента се работи на трасе, почти към 150 км и трасето е разграничено на три сектора “, добави още Петкова.
" От наша страна и от страна на изпълнителя се поставят всички старания, тъй че планът да бъде осъществен в границите на периода по контракта ", добави още министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР