Първият електрически самолет на НАСА вече е готов и в

...
Първият електрически самолет на НАСА вече е готов и в
Коментари Харесай

Самолетът на НАСА, който трябва да промени авиацията, е готов за тестове

Първият електрически аероплан на НАСА към този момент е подготвен и в идващите дни ще стартират тестванията му. Това оповестиха от американската галактическа организация. Летателното средство, кръстено X-57 Maxwell, би трябвало да промени напълно авиационния превоз, като ще понижи съществено нездравословните излъчвания, отделяни от самолетите. Според данни на учени към 3.5% от световното стопляне се дължи на авиацията, а след 30 години процентът ще се усили съвсем пет пъти.

X-57 към този момент се намира в центъра на НАСА в Калифорния, където ще бъдат осъществени първите му проби. Ще бъде тествана електрическата задвижваща система на самолета. След наземните проби ще стартират и летателни опити.



Целта на НАСА е да създадем базисен модел на електрически аероплан, върху който производителите на сходен вид летателни машини да работят в бъдеще. Очаква се такива самолети да заменят съвсем напълно общоприетите с дизелов мотор. Срок по кое време това ще се случи обаче няма.

Екипът инженери, основали X-57, настояват, че при сполучливи проби електрическите самолети ще усилят с 500% успеваемостта на авиотранспорта, въглеродните излъчвания ще са нулеви, а полетите ще са доста по-тихи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР