Първият електрически автомобил на Infiniti ще бъде SUV. Как ще

...
Първият електрически автомобил на Infiniti ще бъде SUV. Как ще
Коментари Харесай

Първото Infiniti на ток ще бъде SUV

 INFINITI QX Inspiration concept

Първият електромобил на Infiniti ще бъде SUV. Как ще наподобява той и какви ще бъдат неговите благоприятни условия демонстрира концептуалния модел QX Inspiration, който бе показан за първи път преди няколко дни на ревюто в Детройт. С този ход младата японска премиум марка изрично обявява, че поема курс към електрификация на своята гама и няма да заобиколи настоящата наклонност в промишлеността. Infiniti е последният световен бранд от мощния тръст Renault Nissan, който ще пусне кола на ток задвижване след Nissan, Renault и Mitsubishi.

 INFINITI QX Inspiration concept

В идващото десетилетие Infiniti ще разполага с електрифициран вид (хибрид или електромобил) на всеки модел. Като предвестител на тази нова гама QX Inspiration обявява дизайнерския жанр на бъдещите коли. Концептът ще послужи за директна основа на първия електрически SUV на марката. В него ще бъдат вградени новаторските технологии, създадени от инженерите на концерна Renault Nissan, който е международен водач в производството на транспортни средства с ниски и нулеви излъчвания. Независимо от вида на електрическата задвижваща система, водачите ще имат спокойствието на дългия пробег с едно зареждане и удоволствието от положителната динамичност. Потребителите на първокласни SUV-ове чакат тези качества да бъдат съчетани с нужната функционалност и първокачествен интериор.

 INFINITI QX Inspiration concept

От концепта на Infiniti може да се съди, че първият електрически автомобил на марката ще бъде позициониран в сегмента на средноразмерните SUV-ове. Той ще е основан на изцяло нова платформа, позволяваща консолидиране на мощна електрическа система със задвижване на четирите колела. Високопроизводителният акумулаторен пакет ще бъде интегриран в подовата структура, което ще обезпечи невисок център на тежеста за по-добро пътно държание. Батериите ще служат като източник на сила за два електромотора – по един на предния и задния мост. Техният въртящ миг се предава адаптивно на всички колела за оптимално сцепление и успеваемост. Така конструкторите подсигуряват сигурност във всички обстановки – от карането в завои с висока скорост до безгрижни дълги пътувания по автомагистрала или напредване по хлъзгава настилка.

 INFINITI QX Inspiration concept

В Infiniti регистрират, че световното търсене на SUV коли пораства непрестанно, като редом с това се усилва и броят на хората, които са подготвени да карат електрически модели. За да притегли тяхното внимание, QX Inspiration се отличава с ослепителен външен дизайн. Виждаме прави линии, тънко уравновесени гладки повърхности и внезапни гънки. Определено този модел се отличава от познатата гама на Infiniti с по-мускулест жанр, само че без настъпателност. При досегашните SUV-ове предният похлупак е доста дълъг заради нуждата от огромен двигателен отсек за мотори V6 и V8. Компактните електрически мотори разрешават на QX Inspiration да има по-балансиран външен тип и не толкоз изнесена обратно пътническа кабина. Дългият 4,65 м автомобил има къси спортни надвеси и дълго междуосие от 2,85 м.

 INFINITI QX Inspiration concept

Въпреки отпадането на нуждата от радиаторна решетка за изстудяване на мотора, дизайнерите резервират сходни форми. Гладките повърхности на мястото на решетката са декорирани от светещ надпис Infiniti, а тесни канали водят въздуха настрана от каросерията. С аеродинамичен дизайн са и 22-инчовите джанти, които при въртене също насочат въздушните потоци настрана от автомобила.

 INFINITI QX Inspiration concept

Каросерията е в три цвята

Концептуалният автомобил Infiniti QX Inspiration е оцветен в три екстериорни цвята. Техният асортимент е алегоричен и има връзка с японската просвета. Автомобилните производители от страната на изгряващото слънце постоянно прибягват до похвата да разкриват присъщи особености на японския обичай посредством преместването им като знаци в колите.

 INFINITI QX Inspiration concept

Ето прецизен образец. Основният външен цвят на QX Inspiration е перлено бяло, което идва от заснежените скатове на планината Фуджи. Задните колони и колелата са в златисто и алено алено. Този мек, топъл колорит на аленото е необятно употребен при обичайното японско гланциране на цветно керамично покритие. В случай, че някакво керамично произведение се счупи, то е поправяно посредством залепване благодарение на примес от лак и дребен прахуляк от сребро, злато или платина. В японското изкуство алено аленото и златистото се употребяват, с цел да изразят силата и силата на слънцето.

   INFINITI QX Inspiration concept

Запазват кормилото и педалите

Новата платформа за електромобил разрешава основаването на чужд до момента интериор в Infiniti QX Inspiration. Кабината е завършена като първокласен салон с еднакъв под, защото няма нужда от тунел за задвижващи валове. Пространството е намерено и гостоприемо, предразполагащо към релакс и комфорт.

 INFINITI QX Inspiration concept

За разлика от други производители, Infiniti няма да се откаже от педалите и кормилото, макар съществуването на системи за безпилотно придвижване. Воланът, педалите и екраните не престават да имат най-важната функционалност за ръководство на автомобила и това ще остане годно за всички модели на марката в обозримо бъдеще. В случай, че лидерът реши да повери контрола на автомобила на самия автомобил, тогава кормилото се прибира в таблото, а педалите се сгъват в пода. Такасе освобождава още повече място в кабината.

 INFINITI QX Inspiration concept

На арматурното табло е ситуиран широкоъгълен екран, който се простира по цялата ширина и е затрупан с поляризиращо стъкло в златист колорит. Това решение води до доста понижаване на броя на бутоните и изчистване на дизайна на таблото. Екраните с опция за индивидуализация разрешават на пътнике начело да вижда и управлява избрани функционалности – мултимедията, вътрешното осветяване, отоплението и вентилацията. Водачът от своя страна по-лесно следи данните от трафика и бордовия компютър.

 INFINITI QX Inspiration concept

Ъгловатият волан, облицован в мека кафява и бяла кожа, е оборудван с обособен екран. На мястото на тунела сред седалките се издигат изящни кожени арки, които преливат в мраморна централна подпора.

 INFINITI QX Inspiration concept

Инструменталният панел е обгърнат в първокласна сива тапицерия, направена от патентования от Infiniti резултат на точково съшиване на разнообразни материи, въодушевен от класическите дивани с копчета. Конструкциятана тавана е сменена от неповторима конструкция с дървени жалузи, наподобяващи обичайна архитектура за оформяне на прозорците в японските къщи.

 INFINITI QX Inspiration concept
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР