Първият е прекратяване на огъня и ликвидиране на линията на

...
Първият е прекратяване на огъня и ликвидиране на линията на
Коментари Харесай

Италия представи план за спиране на войната в Украйна

Първият е преустановяване на огъня и очистване на линията на военни конфликти под надзора на Организация на обединените нации.

След това се допуска присъединението на Украйна към Европейския съюз " в близко бъдеще " и нейният безпристрастен статут без влизане в НАТО.

Третият стадий е съглашение сред Украйна и Русия за „ противоречивите територии “ на Донбас и Крим за разрешаване на несъгласията по интернационално приетите граници.

На последния стадий би трябвало да се подписа нов контракт за мир и сигурност в Европа, който има за цел да подсигурява надзор на въоръженията и попречване на спорове.

Италианският министър председател Марио Драги също по този начин прикани Москва за незабавно преустановяване на огъня в Украйна, с цел да могат " да стартират съществени договаряния " за преустановяване на военната специфична интервенция.

На собствен ред украинският дипломат в Берлин прикани за обновяване на нормандския формат (Украйна, Русия, Франция, Германия) за подписване на помирение.

Междувременно прессекретарят на Путин Дмитрий Песков съобщи, че " към момента не може да разяснява в детайли " предложенията на Италия,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР