Първият дипломат на Пекин каза на президента Владимир Путин, че

...
Първият дипломат на Пекин каза на президента Владимир Путин, че
Коментари Харесай

Пекин: Китай и Русия трябва да задълбочат сътрудничеството

Първият посланик на Пекин сподели на президента Владимир Путин, че Китай и Русия би трябвало да работят за подсилване на съдействието пред лицето на " комплицирана интернационална обстановка ", оповестиха китайските държавни медии в четвъртък. Говорейки на среща с Путин в Санкт Петербург, на която съветският водач одобри поканата да посети Китай идващия месец, Ван И акцентира, че " светът бързо се движи към многополярност ". „ Икономическата глобализация напредва против насрещни ветрове, едностранните дейности са неустойчиви, а хегемонизмът не е известен “, сподели Ван, съгласно британски прочит на пекинската осведомителна организация Синхуа. „ И двете страни би трябвало да засилят своето многостранно стратегическо съдействие, да защитят законните си права и ползи и да положат нови старания за поощряване на интернационалния ред към почтеност и правдивост “, добави той.


Путин в отговор сподели на Ван, че „ нашите позиции съответстват във връзка с многополюсния свят “, съгласно известие от Кремъл.

Китай и Русия се разказват взаимно като стратегически съдружници, като и двете страни постоянно популяризират партньорството си „ без ограничавания “ и икономическото и военно съдействие. Те се сближиха още повече след началото на съветската атака в Украйна през февруари предходната година, която Китай отхвърли да осъди. Кремъл се стреми да задълбочи връзките си с Китай след началото на офанзивата в Украйна, която сложи Москва във все по-голяма изолираност. Китай се стреми да се нарежда като неутрална страна в украинския спор, като в същото време предлага на Москва жизненоважна дипломатическа и финансова избавителна линия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР