Първият дипломат на Катар положи клетва като министър-председател на страната, информира

...
Първият дипломат на Катар положи клетва като министър-председател на страната, информира
Коментари Харесай

Първият дипломат на Катар положи клетва като премиер

Първият посланик на Катар постави клетва като министър-председател на страната, информира Асошиейтед прес. Той заменя на поста различен член на ръководещото семейство.

Катарската новинарска организация удостовери, че шейх Мохамед бин Абдулрахман ал Тани е положил клетва като нов началник на държавното управление, без да даде детайлности.

Управляващият емир на Катар, шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, назначава притежателите на висши длъжности, нормално от членове на ръководещото семейство. Както и в други арабски страни от Персийския залив, политиката е значително лимитирана до ръководещото семейство и събитията рядко се излъчват обществено.

Шейх Мохамед е министър на външните работи от 2016 г. и беше общественото лице на Катар, до момента в който управляваше 3 1/2-годишен стопански протест от Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет, който завърши едвам през януари 2021 година

Той заменя шейх Халид бин Халифа бин Абдулазиз Ал Тани, който беше министър-председател и вътрешен министър, отговарящ за вътрешната сигурност от 2020 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР