Първият дипломат на Катар положи клетва като министър-председател на страната,

...
Първият дипломат на Катар положи клетва като министър-председател на страната,
Коментари Харесай

Първият дипломат на Катар положи клетва като премиер

Първият посланик на Катар постави клетва като министър-председател на страната, осведоми Асошиейтед прес. Той заменя на поста различен член на ръководещото семейство.

Катарската новинарска организация удостовери, че шейх Мохамед бин Абдулрахман ал Тани е положил клетва като нов началник на държавното управление , без да даде детайлности.

Управляващият емир на Катар, шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, назначава притежателите на висши длъжности, нормално от членове на ръководещото семейство. Както и в други арабски страни от Персийския залив, политиката е значително лимитирана до ръководещото семейство и събитията рядко се излъчват обществено.

Шейх Мохамед е министър на външните работи от 2016 година и беше общественото лице на Катар, до момента в който управляваше 3 1/2-годишен стопански протест от Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет, който завърши едвам през януари 2021 година

Той заменя шейх Халид бин Халифа бин Абдулазиз Ал Тани, който беше министър-председател и вътрешен министър, отговарящ за вътрешната сигурност от 2020 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР