Първият дипломат на Гърция Никос Коциас бе принуден да хвърли

...
Първият дипломат на Гърция Никос Коциас бе принуден да хвърли
Коментари Харесай

Сорос предизвика оставка на гръцкия външен министър

Първият посланик на Гърция Никос Коциас бе заставен да хвърли оставка откакто бе наименуван прислужник на Джордж Сорос от военния министър на южната ни съседка Панос Каменос, написа атинският в. Катемерини.

До отдръпването на Коциас се стигна след замяна на остри реплики сред него и ръководителя на силовото ведомство. Каменос и Коциас влязоха в спор за Преспанското съглашение, което поставя завършек на разногласието сред Атина и Скопие по отношение на името на Република Македония. Министърът на защитата за следващ път промени позицията си за основния документ и съобщи, че нито той, нито неговите депутати в Народното събрание ще дадат рамо на съглашението от лятото.

"Този документ е национално изменничество. Той е направен от прислужник на американския търгаш, който съумя да изманипулира премиера Алексис Ципрас ", сподели Каменос, акцентирайки към този момент някогашния си сътрудник Коциас на инфарктно съвещание на държавното управление.

"Аз няма да понасям обиди. Напускам поста и завеждам дело против господин Каменос ", сподели Коциас. Ципрас одобри оставката на някогашния си министър и му благодари за свършената работа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР