Първият дипломат на ЕС Жозеп Борел осъди жестокостите, извършвани от

...
Първият дипломат на ЕС Жозеп Борел осъди жестокостите, извършвани от
Коментари Харесай

Зеленски призова Запада да обяви Русия за „спонсор на тероризма”

Първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел осъди жестокостите, осъществявани от съветските въоръжени сили и техните съдружници в Украйна, съобщи Ройтерс.
"Европейският съюз интензивно поддържа всички ограничения да се подсигурява понасяне на отговорност за нарушаванията на човешките права и нарушаванията на интернационалното филантропично право, осъществявани по време на съветската експанзия в Украйна ", се споделя в неговото изказване, публикувано през вчерашния ден.
Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че гибелта на десетки украински военнопленници в съветски затвор демонстрира ясно, че Русия би трябвало да бъда юридически приета за страна спонсор на тероризма. "Призовавам за това изключително Съединени американски щати. Трябва да има такова решение и то е належащо в този момент ", съобщи той в постоянното си среднощно видеообръщение.
Вчера проруски сепаратисти в Донецката област оповестиха, че след офанзива против следен от тях затвор в селището Еленовка са били убити десетки украински военнопленници. Москва съобщи, че обстрелът е бил от украинска страна, а Киев сподели, че офанзивата е дело на съветските сили и я окачестви като военно закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР