Първият дипломат на Белград Ивица Дачич съобщи, че е извикал

...
Първият дипломат на Белград Ивица Дачич съобщи, че е извикал
Коментари Харесай

В Белград също привикаха българския посланик за обяснения

Първият посланик на Белград Ивица Дачич заяви, че е извикал българския дипломат в сръбската столица на диалог във външното министерство във връзка думите, които Дачич по-рано насочи по адрес на българския министър председател Бойко Борисов.

,,Сърбия желае връзки с България, учредени на другарството, като се разчита и на високо равнище на съгласие във връзка с най-важните ползи на двете страни и техните нации. Така както ние разбираме казуса, обвързван с българската национална еднаквост, езика или за Гоце Делчев, по този начин чакаме същото схващане що се отнася до връзката сред Косово и сръбския народ “, е декларирал Дачич, представен от Агенция "Фокус ".

,,Тази изява на българския министър председател не се отнася за лов на риба или качеството на сръбското сирене, само че вместо това визира въпроса за сръбската териториална цялост'', добави сръбският външен министър.

Напомняме, че вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева привика през вчерашния ден сръбския дипломат у нас в Министерство на външните работи поради думите на Дачич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР