Първият ден от болничните да не се заплаща от 1

...
Първият ден от болничните да не се заплаща от 1
Коментари Харесай

Първият ден от болничните да не се заплаща решиха управляващите


Първият ден от болничните да не се заплаща от 1 януари 2020 година. Това взеха решение ръководещите на днешното съвещание на обединението, свързани с настояванията на КНСБ в обществената сфера. Не е ясно кой е предложил смяната, само че тя е призната от Изпълнителната комисия на ГЕРБ и би трябвало да бъде облечена в закон. За решението заяви водачът на НФСБ Валери Симеонов, добави го вицепремиерът и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. Припомняме, че работодателите от дълго време упорстват първите три дни от лечебните заведения да не се заплащат. Така, съгласно тях, ще се понижат подправените болнични на служащите.
В момента първите три дни на болничния са за сметка на работодателя, а размерът на компенсацията е 70% от осигурителния приход. Според работодатели обаче част от болничните са подправени, поради което първите три дни не би трябвало да се заплащат, както е в някои европейски страни. През септември сходно предложение направи Асоциацията на индустриалния капитал в България.
От думите на водача на НФСБ Валери Симеонов вторият и третият ден на болничния ще се заплащат по същия метод, както и в този момент. Според вицепремиера Красимир Каракачанов мярката цели да спре подправените болнични за удължение на почивни дни.

Източник: duma.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР