Първият ден на седмицата започва с облачно време в часовете

...
Първият ден на седмицата започва с облачно време в часовете
Коментари Харесай

Мощен циклон удря Европа, но не и България

Първият ден на седмицата стартира с облачно време в часовете преди обяд. Тук там в Предбалкана рано сутринта ще прехвърча сняг. Още към обяд от запад облачността ще понижава.

До края на деня  облаците ще са единствено в източните региони.  Около обяд  ще е най-силен и вятърът. Неговите пориви ще са по-осезаеми в Източна България.

Температурите през днешния ден  в топлата част на денонощието – сред 0 и 5 градуса. По-топло – по западното поречие на Дунав, в централните елементи на Южна България и в Югозапада. 

В планините  – слънчево време със мощен вятър по високите елементи. Най-силни пориви се чакат в източните дялове на Стара планина и по скатовете на Родопите. Температури в планината – сред 0 градуса по високото до към 4-5 в ниското.



 

 

Мощен циклон се развива в западната част на Средиземноморието. Бурята ще изсипе цялата си мощност под формата на значителни превалявания от дъжд и сняг в източните области на Испания, Балеарските острови (Ибиса, Майорка и Менорка), както и островите Сардиния и Корсика. 

В мощ е код алено в някои региони с предизвестие за снежни виелици, ураганни ветрове и заплаха от наводнения. Ако в идващите 48 часа пътувате към Валенсия, Барселона и Аликанте подгответе се за неприятно време с вероятни затруднения на трафика и по летищата.



Балканите въпреки това попадат под въздействието на антициклон, който до края на седмицата ще ни обезпечи изсъхнало време. Дневните температури ще скочат до 10-15 градуса в сряда. След това чакаме навлизане на малко по-студен въздух в четвъртък и петък с дневни температури към 3-4 градуса и мощен вятър. Но през почивните дни термометрите отново ще тръгнат нагоре със стойности до над 10 градуса.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати ©
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР