Първият ден на конференцията F8, организирана от Facebook, премина под

...
Първият ден на конференцията F8, организирана от Facebook, премина под
Коментари Харесай

Facebook с редица нови функционалности – от VR-спомени до функция за запознанства

Първият ден на конференцията F8, проведена от Фейсбук, мина под светлината на редица анонси и известия за идни актуализации на най-голямата обществена мрежа. Тук ще обърнем внимание на няколко от основните вести.

FaceDate

Фейсбук започва нова функционалност за запознанства . Тя дава опция на потребителите да си създадат профил, който е забележим единствено за хора , отвън тяхната другарска листа, които също са решили да употребяват новата алтернатива. Фейсбук ще търси съвпадения на данните, които сте предствили в този нов профил, като известията сред потребителите ще минават през нов информационен канал , а не през Messenger.

Прочетете още: Фейсбук обмисля да вкара заплатен абонамент

Това се постанова от обстоятелството, че в случай че Фейсбук желае да подкрепя основаването на " смислени връзки ", без да навреди на потребителите си, ще би трябвало да внимава и да резервира цялата връзка в границите на участниците в нея. Много консуматори към този момент разкритикуваха новата функционалност на обществената платформа, само че вложителите я приветстват, най-малко в случай че съдим от акциите на компании като Tinder (приложение за запознанства), които се сринаха с 22% единствено за ден.

Изчистване на историята

Друга оригиналност във Фейсбук е функционалността Clear History , която разрешава на потребителите да изтриват данните, събрани от обществената мрежа през уеб сайтове и приложения, които употребяват нейни реклами и принадлежности за разбор. Това значи, че можете да изчистите част от историята на сърфирането си из интернет от хранилището за данни на Фейсбук. Марк Зукърбърг оприличи това деяние на изтриването на " бисквитките " от историята на браузъра ви. Това е прекрасен жест в посока цялост на персоналния живот, само че имайте поради, че това ще направи вашия Фейсбук опит по-малко персонализиран.

До този ход на обществената платформа се стигна, откакто тя беше изправена пред доста въпроси по отношение на информацията, която събира от интернет, в резултат на последните кавги към продаването на персонални данни на трети страни.

Видео чат в Instagram

Instagram към този момент също ще има алтернатива за видеочат. Тази вест беше предстояща, откакто още през март изданието TechCrunch заяви за такава функционалност, която се чака да се появи в приложението за Android. Същевременно Instagram получава и нов филтър за отбрана на потребителите от нападателни мнения , както и функционално усъвършенстван раздел Explore.

Директните известията в Instagram са извънредно известни, само че платформата несъмнено страда от неналичието видеочат и в това отношение отстъпваше на Messenger и WhatsApp да вземем за пример. В комбиниране с функционалностите за битка с експанзията, Instagram може да се трансформира в по-безопасно и желано място за тинейджъри. Това е и метод Фейсбук да завоюва преимущество пред Snapchat в тази възрастова група.

Фейсбук възобновява процеса за обзор на приложения

Фейсбук ще отвори още веднъж процеса за обзор на приложения, откакто той беше прекратен поради абсурда Cambridge Analytica, което е чудесна вест за разработчиците.

Въпреки че компанията не може да рискува нов скандал с приложения, които събират и препродават потребителски данни, тя въпреки всичко би трябвало да поддържа лоялността на разработчиците към своята платформа, с цел да продължи да построява опит, който притегля потребителите. Фейсбук наподобява ще се опита рационално да балансира сред сигурността и новите благоприятни условия за разработчици.

Опростен Messenger с опция за превод

По време на конференцията F8 стана ясно още, че Фейсбук ще направи първи плахи крачки за въвеждане на функционалност за превод в Messenger, като се стартира с англо-испанските диалози от територията на Съединени американски щати. Освен това се чака да изчезнат секциите за камера и игри , което ще обезпечи на платформата по-изистен дизайн.

От компанията осъзнават, че опцията за превод би могла в действителност да сплоти хората по света, като отстрани езиковите бариери и им даде опция да схванат какъв брой общи са проблемите им, без значение къде тъкмо се намират. В същия миг опростяването на интерфейса е от изключително значение, тъй като напоследък Messenger се наводни с нови функционалности, което някак не разрешава на в действителност потребните от тях да се откроят.

VR-спомени и 3D фотоси

Фейсбук вкарва триизмерни илюстрации и модели в новинарската си стена. Това в действителност ще трансформира 2D фотосите във VR-спомени, като ги сложи в триизмерна среда.

Тази новаторска услуга цели Фейсбук да продължи да изпреварва трендовете в методите на показване на наличие и да остане “дом на форматите на бъдещето”, защото това е едно от нещата, които вършат тази обществена платформа най-предпочитана от потребителите по света.

Споделяне на истории от други приложения във Фейсбук и Instagram

Започвайки от Spotify, SoundCloud и GoPro, разнообразни приложения на трети страни ще могат да споделят фотоси и видеоклипове непосредствено във Фейсбук и Instagram.

Този ход на компанията също е ориентиран към придобиване на конкурентни преимущества по отношение на пазарните си противници от Snapchat. Тази нова функционалност на платформата ще сътвори и нови благоприятни условия, които не сме виждали от появяването на Myspace насам.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР