Първият демократ, обявил официално, че ще участва в надпреварата за

...
Първият демократ, обявил официално, че ще участва в надпреварата за
Коментари Харесай

Демократ се оттегля от битката за Белия дом

Първият демократ, оповестил публично, че ще взе участие в конкуренцията за номинацията на партията за президентските избори през 2020 година, някогашният конгресмен Джон Дилейни, заяви, че се отдръпва от надпреварата, с цел да направи място за другите умерени претенденти, съобщи Ройтерс.

Дилейни, някогашен шеф на компания от Мериленд, финансира със лични средства огромна част от акцията си, само че изследванията му демонстрират съвсем нулева поддръжка в навечерието на първите първоначални избори на демократите, които ще се състоят в понеделник в щата Айова. Анализите на акцията сочат, че въпреки да няма шансове да премине нужния предел за поддръжка, гласовете за него "ще бъдат задоволително, с цел да попречат на други умерени претенденти да прескочат бариерата ".

Петдесет и шест годишният Дилейни разгласи кандидатурата си още през юли 2017 година, с което стана първият демократ, отправил обществено предизвикателство към Тръмп, който от своя страна желае да бъде избран отново на фона на импийчмънта.

Медии: Доналд Тръмп промени съществено параметрите на израелско-палестинския спор

В оповестена през вчерашния ден позиция Дилейни съобщи, че поддържа огромните хрумвания на прогресистите в Демократическата партия, само че означи потребността от надпартийни, прагматични решения, с цел да бъде възобновено единството на надълбоко разграничената нация.

"Да спрем с безсмислените и нереалистични предизборни обещания, които единствено провокират разделяне, и дано бъдем партията, от която американският народ в действителност се нуждае - а това е партия, която да бъде честна, сплотяваща, обърната към бъдещето и подчинена на здравия разсъдък ", съобщи той. Дилейни даде обещание да поддържа окончателната номинация на партията.

"Стъпка първа е да победим Доналд Тръмп и да възстановим честността в президентската институция ", съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР