Първият човек с белодробна трансплантация, направена у нас, говори пред

...
Първият човек с белодробна трансплантация, направена у нас, говори пред
Коментари Харесай

Първият човек с белодробна трансплантация у нас: Ценете живота, никой не е застрахован!

Първият човек с белодробна трансплантация, направена у нас, приказва пред камерата на NOVA. Мариян Горбан описа за животоспасяващата интервенция от болничната си стая пред Ива Софиянска-Божкова, ден преди да бъде изписан.

``
реклама

Той е украинец и живее от 35 години в България. Според него човек би трябвало да цени живота си, тъй като никой не е застрахован.  

„ Станах първият човек в България, на който вършат трансплантация на белия дроб. Имам шанс, че съм първи и че мина сполучливо. Трябваше да направя трансплантация, тъй като умирах ”, споделя 70-годишният Горбан.

" Аз съм на 70 години. Жена ми боледува минимум 20 пъти през зимата, а аз нищо. Миналата година бях здрав, а преди три години се къпех със студена вода. В най-студеното време вършех строителна работа през зимата и се разболях от бронхопневмония ", съобщи той.

„ Бях нечовек... Търсех метод да се отърва от този живот, не на смешка. Толкова съм признателен на екипа и на дамата, от която получих дроб. Благодарен съм, тъй като хората дават живот на други хора. Всички би трябвало да помислят, че след личната си гибел могат да допринесат за живота на други хора ”, споделя още пациентът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР