Първият четвъртфинал при дамите на тазгодишния Уимбълдън сблъска две сънароднички

...
Първият четвъртфинал при дамите на тазгодишния Уимбълдън сблъска две сънароднички
Коментари Харесай

Никога не е късно: Световната номер 102 е мейджър 1/2-финалистка на 34 години!

Първият четвъртфинал при дамите на тазгодишния Уимбълдън сблъска две сънароднички една против друга, като и двете имат своята впечатляваща история. 34-годишната Татяна Мария роди второто си дете през предходната пролет и след това се завърна със серия от загуби, която я извади отвън топ 300 на света. По всичко изглеждаше, че ветеранката ще би трябвало напълно скоро да се сбогува с професионалния тенис, само че преди няколко седмици завоюва изненадващо купата в Богота и се завърна назад измежду първите 100.

Безспорно обаче огромният пробив на германката пристигна на тазгодишния Уимбълдън, където тя победи поредно три следващи сложени състезателки и се класира за дебютния си четвъртфинал от Големия шлем. Мария навакса два пробива пасив против Сорана Кърстя, а след това отрази серия от мачболи в срещата си с Йелена Остапенка, а през днешния ден нейната приказка продължи с цялостна мощ. Това се случи, откакто опитната тенисистки надви над 22-годишната Юле Нимайер, чийто дебютен Уимбълдън най-сетне завърши - 4:6 6:2 7:5. Така 103-тата в света ще срещна една всред Онс Жабер и Мари Бузкова в спор за място на финала.

По-младата германка проби още на старта и след това пласира поредност от неспасяеми сервиси, с цел да затвърди своето преимущество. Постепенно Мария се нагоди към мощните удари на съперничката си и все по-успешно миксираше играта с подсечения си бекхенд, но първото подаване на Нимайер продължаваше да бъде енигматичен ребус за ветеранката и тя не можа да навакса своя пасив, като по този метод откриващият сет отиде в актива на международната номер 97.

Втората част стартира по изцяло същия метод и изглеждаше, че 22-годишната тенисистка няма да има никакви проблеми да се класира за финалната четворка в надпреварата, само че тогава нервното напрежение я обзе изцяло. Тогава по-опитната състезателка усети подобаващия миг да поеме самодейността, като беше изцяло безгрешна в разиграванията от дъното на корта и правеше всичко допустимо да държи напрегнат съперничката си. Мария постоянно контраатакуваше сполучливо, а Нимайер в един миг като че ли отхвърли да се бори и завоюва единствено още един гейм до края на сета.

Решаващата част най-сетне опълчи двете на равни начала и борбата беше повече от сериозна. Първият сериозен удар беше нанесен от Нимайер, която за трети следващ сет взе преднина от ранен пробив и се приближи на единствено два гейма от успеха. Ветеранката обаче не беше споделила последната си дума и изравни за 4:4, а по-късно избави брейкбол и оттова насетне не даде никакви шансове на нерешително играещата си сънародничка.

The moment sealed a stunning quarter-final comeback victory ✅
— Wimbledon (@Wimbledon)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР