Първият частен лицензиран зоопарк в страната се намира в бургаския

...
Първият частен лицензиран зоопарк в страната се намира в бургаския
Коментари Харесай

Бяло кенгуру се роди в бургаския зоопарк

Първият частен лицензиран зоопарк в страната се намира в бургаския квартал „ Черно море “. Точно там се роди кенгуруто албинос, за което може да се каже, че е с бургаски корени, тъй като единият от родителите му се е появил на бял свят в зоопарка.
За Actualno.com споделя притежателят Кръстьо Дъбов. „ При тези животни може да се каже, че майката е непрекъснато бременна. Ембрионът изпълзява, само че остава в торбата до момента в който се развие. От няколко месеца до половин година трае процесът и виждаме бебето, едвам когато подаде главичка от торбата. “

Кенгуруто албинос е високопланински, австралийски тип, който устоя на минусови температури и не понася огромна мокрота. Въпреки това живее и се развива добре кай морето, разяснява Дъбов. А раждането на албинос е огромна необичайност, освен при кенгуруто, само че и при всички скотски типове .От осем години Кръстьо Дъбов се грижи за животните дружно със своята щерка.

Относно поличбите, свързани с кенгуруто албинос, притежателят на зоопарка си спомня: „ Бялото, което в този момент е един от родителите на бебето, се появи на бял свят преди последните избори тук, в зоопарка. Идваха политици и си вършиха селфита за шанс с него. Сега обстановката се повтаря и се надяваме да е за положително. “
Всички в Зоопарк „ Бургас “, се надяват дребното кенгуру да е крепко, с цел да радва децата и всички фенове на животните, които посещават мястото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР