Първият чартър с чуждестранни туристи даде символичен старт на сезона

...
Първият чартър с чуждестранни туристи даде символичен старт на сезона
Коментари Харесай

Първите чужди туристи: Посрещнахме летовници от Нидерландия и Белгия

Първият чартър с задгранични туристи даде алегоричен старт на сезона по морето.

Близо 190 летовници от Нидерландия и Белгия бяха посрещнати като ВИП посетители, а измежду посрещачите беше и министърът на туризма Николина Ангелкова.
Символичен старт на сезона: Първите туристи кацнаха в Бургас В групата по посрещането беше и министърът на туризма Николина Ангелкова
С маски в самолета и сюрпризирани от интереса към тях, първите проведени непознати туристи бяха посрещнати със сувенир и с роза.

" Повече от три месеца не можехме на никое място да пътуваме, поради ковид. Самолетът е цялостен, всеки е подготвен да преоткрие България ", твърди Шурт Декор - управител на холандския туроператор.

Сред пасажерите е и холандският публицист Дорон Сайръс.

" Отразявам ограниченията против ковид на борда на самолета. Това е ново за нас - да носим маски по време на полет, значимо е по какъв начин екипажът се оправя с това и самите пасажери ", споделя той.

В изискванията на пандемия това са първите страни, които изпращат туристи у нас. За това и очакванията на сектора към тях са огромни. Полетите от Бенелюкс ще продължат 4 пъти в седмицата.

" Надяваме се с тези 35 евро дотация, която гласувахме, да успеем да разтеглим и полетната стратегия. Към момента тя към този момент е разширена до пети октомври ", означи министърът на туризма Николина Ангелкова.
Южното ни Черноморие е чисто от ковид Това демонстрират резултатите от огромно имунологично изследване, обхванало Бургас и останалите пет морски общини на юг
В хотела в Слънчев бряг туристите влязоха откакто им беше измерена температурата и препоръчана по чаша ракия.

" Имаме лекар тук в хотела на място, тъй че при потребност постоянно може да се отзове ", изясни Борис Димов - шеф.

Морските общини упорстват за отпадане на карантината за страните отвън Европейския съюз, тъй като това са една трета от туристите.

" Основно това е Русия, Беларус, Украйна и ще желаеме районно облекчение за нас, с цел да могат да се компенсират тези внезапни спадове в пътникопотока ", означи кметът на Бургас – Димитър Николов.

На този декор беше анулиран и вторият чартър от Латвия, поради растежа на инфектираните с ковид у нас.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР