Първият брой на вестник НахОДКи излезе от печат преди броени

...
Първият брой на вестник НахОДКи излезе от печат преди броени
Коментари Харесай

Варна има нов вестник

Първият брой на вестник " НахОДКи " излезе от щемпел преди броени часове. Вестникът е гратис месечно издание на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. " НахОДКи ", който се печата в тираж от 300 бр., се списва от ученици на Литературен клуб и юношески медиен център " Касталия ".

В първия брой младите кореспонденти сигнализират за сериозните проблеми на подрастващите, измежду които са зависимостите към тютюневи произведения, опиати и даже мобилни устройства. Срещат читателите и с две американски преподавателки, които са избрали да работят във варненски гимназии, отгръщат също завесата за любопитна статистика, обвързвана с визитите в Регионална библиотека " Пенчо Славейков ".

Една от страниците на вестник " НахОДКи " е отделена за просвета и изкуство, откъдето може да се почерпи информация за идната годишнина на Детски вокален отбор " Сребърни звънчета ", да се прочете персонално творчество на млади поети и литератори, както и да се научи за събития, свързани с национални училищен състезания и фестивали. В страницата за забавление младите публицисти се стопират на настоящите трендове при абитуриентската мода, дават потребни препоръки за храненето и дейното спортуване. Редактор на периодическото издание е Магдалена Маркова, а кръстник и съветник на вестник " НахОДКи " е Емилиян Ялъмов.

" Слуховете за гибелта на вестниците са мощно пресилени ", с усмивка перефразират крилатата мисъл на Марк Твен членовете на новата редколегия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР