Първият брой на вестник "Литературен салон ЖАР" излезе във Видин

...
Първият брой на вестник "Литературен салон ЖАР" излезе във Видин
Коментари Харесай

Нов вестник за литература излезе във Видин

Първият брой на вестник "Литературен салон ЖАР " излезе във Видин в навечерието на Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност 24 май. Изданието е по концепция Дружеството на писателите и Народно читалище "Цвят "-Видин- уредници на обичайния Литературен салон, който се организира от 18 години. Първият брой ще бъде показан довечера, по време на празничното издание на литературния салон, изясни поетесата и водеща на събитието Диана Сиракова.
"В чест на 24 май вършим един книжовен салон, тъй като имаме една изненада за феновете на салона. Направихме едно издание - вестник "Литературен салон " и в него сме показали всички създатели от Дружеството на писателите, които вземат участие в Литературните салони. В този вестник са поместени стихове и творби - прозаичност, които са четени по време на литературните салони. Вестникът е много спонтанен, тъй като концепцията се роди бързо, непринудено. Събрахме пари между тях, направихме си изданието, направихме си един подарък за 24 май и в този момент ще го подарим на феновете на писаното слово, които ще ни гостуват. Всеки ще получи вестник, той е безвъзмезден, не е изработен с комерсиална цел... "
В първия брой на вестник "Литературен салон ЖАР " са оповестени творби на Албена Стефанова, Зорница Климентова, Диана Сиракова, Колетка Павлова, Ненчо Славчев, Никола Петков, Катерина Ненчева и Десислава Вълова. Тази вечер те ще се показват и свои нови произведения. В празничното издание на литературния салон ще вземат участие деца, награждавани в състезания за ученическо творчество, ще се показват и деца от пробно креативно студио "Иван Деспотов ". Те са подготвили композицията "Той не умира ", с която ще вземат участие и в състезанието за Ботева и възрожденска лирика и прозаичност във Враца.
Литературният салон ще се организира през днешния ден, 23 май, от 17,30 часа в салона на Народно читалище "Цвят ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР