Първият баскетболен отбор за хора в инвалидни колички в България

...
Първият баскетболен отбор за хора в инвалидни колички в България
Коментари Харесай

Телеком поема издръжката на първия у нас отбор за хора в инвалидни колички

Първият баскетболен тим за хора в инвалидни колички в България - София-Балкан получи поддръжката на VIVACOM. Телекомът поема финансовата прехрана на тима за сезон 2018-2019г.

„ Изключително радостни и признателни сме, че компания като VIVACOM се съгласи да подкрепи финансовата прехрана на тима за идващия баскетболен сезон. Вярваме, че популяризирането на спорта се нуждае от корпоративната поддръжка от страна на фирмите, които да припознаят идеята, “ показа Владислав Симов, управител на баскетболния тим и паст-президент на Ротари клуб София-Балкан.

„ Ние продължваме да развиваме обществената си активност паралелно с развитето на спортното майсторство на играчите.”

Издръжката на тима включва логистиката на играчите, заради комплицираната им подвижност с количките. Провеждането на постоянни тренировки и поддръжката на редовността на инвалидните колички и залите, в които се тренира. Както и екипи от треньори и експерти, които се грижат за вярното развиване на играчите.

VIVACOM има съществени обичаи в поддръжката на разнообразни спортове през годините. Компанията е спонсорирала както професионални тимове и играчи, по този начин и редица детски школи и всеобщи интензивности, насърчаващи спортуването за здраве.

Баскетболният тим клуб за хора в инвалидни колички София-Балкан е основан през 2007 година от Ротари и Ротаракт клуб София-Балкан с поддръжката на Българската федерация по баскетбол и Национална спортна академия. БК София–Балкан е съдружие с нестопанска цел, чиято активност е насочена към обезпечаване нужните профилирани инвалидни колички, треньори, подобаваща зала, медицински експерти, както и всички други условия за развиването на тима като: образуване на спортни срещи с други тимове, участия в и организация на интернационалните шампионати и семинари.

Целта на създателите е да разпространява и развие спорта в България, както и да помогне в основаването на народен тим за Параолимпийските игри.

Баскетболният тим организира постоянни тренировки всеки вторник и четвъртък от 20:00ч. в приспособената зала за хора в инвалидни колички на Национален стадион „ Васил Левски “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР