Първият банкомат с изкуствен интелект вече работи в префектура Аичи,

...
Първият банкомат с изкуствен интелект вече работи в префектура Аичи,
Коментари Харесай

Банкомат с изкуствен интелект познава измамниците

Първият банкомат с изкуствен интелект към този момент работи в префектура Аичи, Япония, оповестява локалното издание mainichi.jp. Иновативната ATM машина ще защищава възрастните хора от измамници.

Банкоматът ще разчита на силата на изкуствения разсъдък, с цел да реши дали да даде пари на потребителя или да откаже транзакция. С помощта на вградена камера и AI, банкоматът ще преценя хората по техния външен тип и дейностите им.

Задачата на сходен уред преди всичко е да понижи равнището на измами. То е високо в Япония, когато става въпрос за измами на възрастни хора – нарушителите им звънят и ги лъжат да преведат пари с обещания за огромна възвръщаемост.

Ето за какво, когато види пред себе си човек, обсъждащ по телефона, банкоматът с благоприятни условия на изкуствен интелект генерира предизвестие към него да приключи транзакцията.

Освен това умната машина може да изиска от съмнителния консуматор да смъкна очилата или шапката си, с цел да приключи транзакцията – в противоположен случай я приключва автоматизирано.

AI системата е създадена от Hitachi-Omron Terminal Solutions Corp. и следва да бъде комерсиализирана през идната година. Тя е проектирана да помни огромна база от изображения посредством способ за надълбоко образование и употребява технология за точно различаване.

През октомври т.г. полицията в префектура Аичи пусна първия банкомат с тази система. Властите се надяват умният АТМ да работи дейно и да предотврати измами, оценени на 9,6 млн. $ годишно в Япония./technews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР