Първият български световен рекордьор в плуването Петър Мицин е изключително

...
Първият български световен рекордьор в плуването Петър Мицин е изключително
Коментари Харесай

Мицин: Изключително благодарен съм на треньора си и федерацията

Първият български международен рекордьор в плуването Петър Мицин е извънредно признателен на своя треньор Николай Вакареев и федерацията. Това момчето от Велинград, което на 19 август ще стане на 18 години, съобщи на конференция през днешния ден.

На европейското за юноши и девойки в Белград предходната седмица Мицин реализира исторически триумф за българското плуване с три европейски трофеи, международен връх за юноши на 400 метра свободен жанр и два покрити нормативи " А " за олимпиадата в Париж на 400 и 800 метра свободен жанр и връх на шампионатите на 800 метра свободен жанр.

" Изключително съм щастлив и признателен на моя треньор и федерацията. Постигнах съществени резултати и няма по какъв начин да не съм благополучен. Сега ми следва международно състезание за юноши в Израел, а преди този момент европейско за младежи до 23 години в Дъблин ", сподели Мицин.

Треньорът му Вакареев съобщи, че Петър е съчетал най-хубавите качества на всички негови досегашни ученици.

" Много съм удовлетворен от постигнатото в Белград. Радостен съм за двете извоювани квоти за Париж, това беше и главната цел. Петър има доста добра техника, гъвкава мускулатура, което му оказва помощ да не получава схващания.

Силен е и при обръщанията, където печели много и основава дискомфорт на съперниците. Изключително работлив и концентриран в басейна, на моменти даже аз го спирам. Събрал е най-хубавото от тези, с които съм работил ", съобщи експертът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР