Първият български космонавт Георги Иванов беше гост в мартенското издание

...
Първият български космонавт Георги Иванов беше гост в мартенското издание
Коментари Харесай

Първият български космонавт Георги Иванов разказа на деца за полета си преди 40 години

Първият български космонавт Георги Иванов беше посетител в мартенското издание на „ Училище за авиация “ във връзка 40 години от неговия полет.

По покана на летище София особено за събитието дойдоха деца от родния му град Ловеч, с което доброволческата самодейност излезе отвън рамките на столицата.

Първият български космонавт описа какво е да бъдеш в Космоса – какви старания би трябвало да положиш, с цел да стигнеш до такава степен и какво е да видиш Земята от високо, както и за провокациите, пред които са били изправени той и капитанът на полета Николай Рукавишников през 1979.

Полетът става основополагащ за бъдещите галактически проучвания и развиването на галактическата техника и подрежда България измежду страните със сериозен принос в региона на космонавтиката. Тя става шестата страна, изпратила човек в Космоса след Съюз на съветските социалистически републики, Съединени американски щати, Чехословакия, Полша и Германска демократична република. По време на полета е изпълнена и доста необятна научна стратегия, която включва разнообразни опити в няколко научни области: физика на Космоса, отдалечено сондиране на Земята от Космоса, галактическа биология и медицина и микрогравитационни технологии.

Децата научиха повече за галактическата храна, чието основаване е един от най-големите триумфи на страната ни по отношение на галактическите полети.

След увлекателните разкази на Георги Иванов те се срещнаха от близко и с активността на софийското летище. В края на срещата всички получиха дипломи за сполучливото им присъединяване в „ галактическото “ издание на самодейността.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР