Първият български фестивал, който говори открито за проблемите с хранителния

...
Първият български фестивал, който говори открито за проблемите с хранителния
Коментари Харесай

Фестивал на храната завладява столицата

Първият български фестивал, който приказва намерено за проблемите с хранителния боклук, ще завладее българската столица. В рамките на цялостен месец - от 15 ноември до 15 декември, ще се състои Don`t waste, taste - акция, която цели да сплоти допустимо най-вече участници и да даде образец за устойчиви практики по тематиката за хранителното разхищаване. Фестивалът адресира съответните потребности за информираност и способи за справяне на казуса със загубата на храна на районно равнище с фокус върху повишение на хранителната просвета и осъзнатост на потребителите.

Мисията е да се осведомят жителите на София по отношение на проблемите на хранителното разхищаване и последствията, които то основава за индивида, стопанската система и околната среда, както и да се дадат практични образци за неговото понижаване на територията на българската столица - от общинските регулации, през частния бизнес до жителя и неговото персонално домакинство.

В първото си издание Don`t waste, taste се организира под формата на едномесечен фестивал, включващ богата стратегия от събития - кулинарни, културни и обществени, в които ще се обменя опит и решения за намаляването и оползотворяването на хранителния боклук в партньорство с над 30 основни заведения в София, лекции, полемики и образования, тематични кулинарни събития с посетител готвачи от България и света, музикални прояви и развлекателна стратегия.

Една трета от храната, отглеждана в международен мащаб, в никакъв случай не се изяжда - това е срамна загуба на земя, вода и запаси. Редуцирането на питателните боклуци има голям капацитет за понижаване на ресурсите, употребявани за произвеждане на продуктите. По-голяма успеваемост ще спести храна за консумация от индивида, ще икономиса финансов капитал и ще понижи въздействието върху околната среда.

Подробности за програмата на фестивала ще бъдат разкривани всеки ден на Фейсбук страницата, в инстаграм и наhttps://dontwastetaste.eu/
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР